Kas Naujo?

Skautų naujienos

2012-12-22

Tarptautinių atstovų susitikimas Graikijoje 2012

WOSM ir WAGGGS Tarptautinių atstovų susitikimas Graikijoje 2012

Gruodžio 7-9 dienomis Atėnuose, Graikijoje įvyko kas tris metus organizuojamas WOSM ir WAGGGS tarptautinių atstovų (International Commissioners) susitikimas, šįkart sukvietęs virš šimto dalyvių iš 41 Europos valstybės.

Renginyje Lietuvos skautiją atstovavo Užsienio ryšių skyriaus vedėja psktn. vyr. sk. Beatričė Leiputė.

Trumpi įspūdžiai ir naujienos:

"Viso susitikimo metu dalyvavome skirtingose sesijose apie siūlomas tarptautines WOSM ir WAGGGS programas, jaunimo politiką ir tendencijas, finansavimo galimybes. Ateinantys metai itin svarbūs dėl artėjančios Europos regiono konferencijos Berlyne 2013 m. rugpjūčio mėnesį, taip pat Europoje, Slovėnijoje 2014 metais vyksiančio Pasaulio skautų jaunimo forumo ir Pasaulio skautų konferencijos. Šie svarbūs renginiai taip pat sukėlė nemažai diskusijų viso susitikimo metu dalinantis patirtimi ruošiant delegacijas, rezoliucijas, pristant renginio koncepciją.

Šiame susitikime taip pat turėjome puikią progą pasveikinti bei padėkoti už puikų darbą 2012 gruodžio 31 d. darbus baigiančiam  WOSM Generaliniam Sekretoriui Luc Panissod, ilgą laiko tarpą buvusį pagrindiniu organizacijos vedliu. Šis savaitgalis taip pat yra puiki erdvė kitiems susitikimams su Baltijos šalių atstovais dėl ateities bendradarbiavimo, WOSM Europos skautų fondo (European Scout Foundation) atstovais bei kitais partneriais."

 

Kelios akimirkos iš renginio:

Renginio dalyviai

 

URS vedėja Beatričė Leiputė su WOSM Europos regiono komiteto nariu, Lietuvos kontaktiniu asmeniu Andrea Demarmels

 

Beatričė Leiputė,
LS URS

 

Kelionė į renginį finansuota projekto „Dievui. Tėvynei. Artimui“ lėšomis. Projektas remiamas Europos socialinio fondo agentūros pagal žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programą.