Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-05-31

O ką patirsi šią vasarą?

Tas nepakartojamas jausmas kai ji pagaliau ateina...

Labas sesės ir broliai,

pirmas ir svarbiausias dalykas - PAGALIAU VASARA!

Pagaliau, po stingdančios žiemos, apgaulingo pavasario ir ilgo laukimo! Ši vasara, kaip ir visada, mums žada galybę stovyklų visoje Lietuvoje! Gal šiemet verta užsukti ne tik į savo vieneto, bet ir į kito, nepažįstamo krašto stovyklą? 

Šį mėnesį bandėme vėl kalbėti apie specialybes. Jaunimo programos skyrius metė mums visiems iššūkį ir pasiūlė užauginti gėlę ir taip pakloti pamatus sodininko specialybei. Broliai Almantas ir Aurimas pradėjo Skautų TV serijas. Pirmoji buvo apie filmavimą stovyklose, o jie taip pat metė iššūkį visiems. Pažiūrėkite čia ir sudalyvaukite! O sesė Gabija prabilo apie specialybę, kuri daugeliui turbūt skamba itin egzotiškai - skautai kinologai! Gabija, dėkojame tau už puikias idėjas. Parašyk press@skautai.lt ir pasistengsime tau atsidėkoti ;)

Gegužę Lietuvoje vyko itin svarbus šalies gyvenimui įvykis - rinkimai. Skautai turi būti ne tik tie, kurie miške iš šapaliuko sukuria laužą, bet ir tie, kurie yra pilietiški, pareigingi ir rodo pavyzdį kitiems. Toks šį mėnesį buvo brolis Lukas Kornelijus, pats dalyvavęs mūsų draugų "Baltosios pirštinės" veikloje bei papasakojęs, kodėl balsuoti yra (ne)svarbu (apie tai skaitykite čia ir čia). Tai turbūt pirmas kartas naujojo skautatinklio istorijoje, kai tas pats žmogus mėnesio skautu tampa antrą kartą, tačiau Lukas Kornelijus to tikrai nusipelnė. Broli, sveikiname!

O šią visą vasarą iššūkis jums - vienintelis. Papasakok apie skautiškus vasaros nuotykius! Kokias stovyklas aplankei, ką naujo sužinojai, kuo pasidalinai su kitais - laukiame visokių įmanomų vasaros įspūdžių! Nes gera yra dalintis, bet gera skaityti ir apie kitų patirtis!

Gražios ir nuotykių pilnos vasaros jums! 

Sesė Akvilė ir Komunikacijos skyrius