Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-07-27

Skautų paramos fondas kviečia vienytis

Skautų paramos fondas kviečia prisidėti prie didelių ir mažų skautiškų svajonių įgyvendinimo.

 

Kiekvienas iš mūsų duodamas įžodį pasižadėjome tarnauti Dievui, Tėvynei, Artimui ir savo gerais darbais prisidėti prie skautybės puoselėjimo. Tad kiekvieną dieną dirbame tam, kad šis pažadas būtų išpildytas. Skiriame tam savo jėgas, laiką, idėjas, atiduodame savo širdį. Deja, ne visada turime galimybę vasaras leisti stovykloje skaldant malkas ir bėgiojant su „vilkais“, ne visada atrandame jėgų ir laiko savo pavyzdžiu įkvėpti ir vesti pirmyn būrį jaunesnių brolių ir sesių. Tačiau tikėjimas skautiška idėja ir noras prisidėti prie jos vystymo niekur nedingsta, todėl 2014 metų pavasarį buvo sukurtas Skautų paramos fondas vienijantis visus neabejingus skautiškoms idėjoms ir idealams – skautus, jų tėvus, draugus, rėmėjus.

Šis fondas – tai sena skautiška svajonė turėti organizaciją, kuri remtų išskirtinai skautams aktualią veiklą ir iniciatyvas, mokymus bei stovyklas. Tai erdvė jungianti tuos, kurie nori ir gali paremti skautiškas iniciatyvas su visomis Lietuvos skautiškomis organizacijomis ir vienetais, kuriems reikia pagalbos.

Ką remia Fondas?

Skautų paramos fondas ir jo nariai siekia padėti įgyvendinti mažas ir dideles skautiškas svajones, tad parama gali būti teikiama visų Lietuvos skautiškų organizacijų ir jų vienetų iniciatyvoms. Fondas remia skautišku metodu ir vertybėmis pagrįstą veiklą skatinančią skirtingų vienetų, kraštų bei organizacijų bendradarbiavimą, skautiškų leidinių leidybą, veiklai reikalingo ilgalaikio ir trumpalaikio turto įsigijimą bei remontą ir numato skirti stipendijas gerai besimokantiems skautams.

Kaip tapti Fondo nariu?

Fondo nariais kviečiami tapti visų skautiškų organizacijų buvę ir esami nariai bei tie, kurie niekada nedavė skautiško įžodžio, neturėjo galimybės pasipuošti uniforma, bet skatino ir skleidė skautiškas vertybes gyvenime. Tapti fondo nariu galima greičiau ir lengviau nei užkurti laužą ar susikrauti kuprinę. Tereikia užpildyti Skautų paramos fondo puslapyje www.skautufondas.lt pateiktą kontaktinių duomenų lentelę ir pervesti metinį Fondo narystės mokestį 200Lt, arba narystės visą gyvenimą mokestį – 2000Lt.

Tapdami Fondo nariais Jūs prisijungsite prie skautiškos bendruomenės veiklos, turėsite teisę spręsti dėl finansuotinų projektų prioritetiškumo ir paramai skirtų lėšų panaudojimo, būsite informuojami apie Fondo finansinius rodiklius ir veiklos rezultatus. Visi fondo nariai kasmet bus kviečiami dalyvauti šventiniame renginyje, kurio metu galėsime kartu pasidžiaugti pasiektais rezultatais ir nuveiktais darbais.

Kaip paremti Fondą?

Suteikti paramą galite ne tik tapdami Skautų paramos fondo nariais, bet ir skirdami fondui 2% nuo sumokėto gyventojų pajamų mokesčio, pervesdami paramą į Fondo atsiskaitomąją sąskaitą arba paremdami pasirinktą projektą.  Lietuvos skautiškos organizacijos ir jų vienetai bus kviečiami rengti mažos vertės (iki 3000Lt) projektus, kurie prisidėtų prie Fondo keliamų tikslų įgyvendinimo. Pateikti projektai bus publikuojami Fondo interneto svetainėje, o norintys paremti šiuos projektus galės skirti norimą sumą pasirinktai iniciatyvai. Paramą pasirinktam projektui gali skirti tiek Fondo nariai, tiek ir asmenys ar įmonės nepriklausančios Fondui, tačiau norinčios prisidėti prie juos sudominusios idėjos įgyvendinimo.

Norėdami prisidėti prie Skautų paramos fondo tikslų įgyvendinimo kitais būdais – lėšomis, turtu, idėjomis ir darbais – esate kviečiami susisiekti su mumis el. paštu info@skautufondas.lt ir pasiūlyti savo pagalbą.

Patys tobuliausi kūriniai ir reikšmingiausi darbai yra sukurti žmonių... Tokių pačių kaip mes... Kodėl tai ne mes?

 

Daugiau informacijos www.skautufondas.lt

Skautų paramos fondo direktorė

Aistė Lukaševičiūtė