Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-08-10

LiJOT forumas 2014 +32°

Apie LiJOT vasaros forumą bei kodėl kai siūlo, verta sudalyvauti

"Jei LiJOT vasaros forumas būtų gyvūnas, tai būtų kupranugaris: net ir prie didžiulio karščio jis išlieka darbingas"

LiJOT vasaros forumo 2014 dalyvė

Labas! 

Prieš kiek daugiau nei savaitę, rugpjūčio 2-3 d. kartu su Martyna ir Almantu dalyvavome tradiciniame LiJOT vasaros forume, vykusiame tarp miškų ir prie ežero - Dubingiuose. Nors ir atrodė, kad saulė išdžiovins smegenis, tačiau čia susirinkę jaunimo organizacijų atstovai iš visos Lietuvos kartu diskutavo apie itin svarbius dalykus: NVO bei žiniasklaidos ir verslo bendradarbiavimą.


Tiek daug jaunų ir aktyvių vienoje vietoje.

Kodėl yra gerai dalyvauti tokiuose renginiuose? Nes į vieną vietą susirenka ir kalba žmonės, kurie žino ką sako. Šio forumo pavyzdžiai - DELFI "Pilietis" redaktorė Živilė Baubinaitė, papasakojusi, ko žurnalistai tikisi iš jaunų NVO bei kaip nepaskęsti bekraštėje pranešimų spaudai jūroje. Arba Eugenijus Mažiulis iš "Seesam" bei Guoda Lomanaitė iš "Swedbank". Tai - žmonės, kasdien sulaukiantys daugybės siūlymų bendradarbiauti arba tiesiog tiesių prašymų duoti pinigų ir geriau nei bet kas kitas galintys papasakoti, ko jaunimo organizacijos neturėtų daryti, jei nori sėkmingai bendradarbiauti su verslu.

Visada smagu išgirsti ir kitų sėkmės istorijas - pavyzdžiui, apie be galo puikią "Jaunimo linijos" akciją "Sumažink tylą", kuri ne tik priminė visuomenei apie mūsų visų žaizdą - savižudybes, bet ir pritraukė organizacijai daugybę savanorių. Gera susipažinti su kitų organizacijų atstovais, su kuriais tikrai galime atrasti daug sąlyčio taškų. Tarkime, kodėl negalime pasikviesti į stovyklas Jaunųjų ugniagesių sąjungos narius? Juk tokiomis kaitriomis vasaromis kurename galybę laužų - jie tikrai turėtų ką mums apie tai patarti. Arba, kodėl gi netapus iniciatyvos "Myliu panda" gerųjų darbų partneriais?


Su panda jau truputį padraugavome, bet turbūt įmanoma daugiau?

Dalyvaujant bei bendraujant gali pamatyti, kaip tavo organizacija atrodo iš šalies - ir tikrai džiugu, kad daugeliui pamačius kaklaraiščius išsprūsdavo pagarbus "Ooo, čia skautai" - pasirodo, kitų akimis mes gerai varome! Todėl gal pabandom geriau? Arba kai sutinki jaunus žmones, iš kurių pasikrauni teigiamos energijos, kuriais gali žavėtis bei, smagiai leidžiant laiką (pvz., žaidžiant orientacinį su smagiomis užduotimis arba tiesiog diskutuojant iki panakčių) mokytis ir dalintis patirtimi.

Apibendrinant - visada, kai pamatysite skelbimą "Ieškome atstovo į tokį ir tokį renginį" - nedvejokite! Garantuoju, lauks daug gerų pažinčių, idėjų ateičiai, įkvėpimas būti dėl savo organizacijos, paskaitos iš profesionalų lūpų bei patirtis, kurią pritaikyti galite visur - nuo savo draugovės, iki LS nacionalinio lygmens.

Mes džiaugiamės dėl šios gautos galimybės. Tikimės, kad kitais metais pasidžiaugsi ir tu! 

Akvilė, Martyna ir Almantas