Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-12-05

Realybės šou Specialistas - 10 savaitė

Gruodžio mėnesio smagumai :)

Pralekė dar vienas mėnuo, taigi pristatome jums trumpą lapkričio mėnesio Specialisto balsavimų apžvalgą:

  1. Šį mėnesį buvo sumuštas balsų, dalyvio surinktų per vieną projekto savaitę, rekordas! Juo džiaugtis gali brolis Remigijus Pozniakovas, 7-ąją projekto savaitę sulaukęs net 305 projekto stebėtojų palaikymo.
  2. Brolį Remigijų atkakliai vejasi brolis Titas, kuris tą pačią 7-ąją savaitė sumušė savo asmeninį per savaitę surenkamų balsų rekordą su 259 gerbėjais priešakyje.
  3. Lapkritį į turnyrinės lentelės viršų aktyviai kopti pradėjo i rsesė Odeta - lapkritį ji susilaukė beveik keturis kartus daugiau jūsų palaikymo, nei spalį.
  4. Tuo pačiu sesė Odeta grėsmingai artėja prie trečiojoje vietoje įsitaisiusios sesės Eglės - laukia įtempta kova!

Taigi, lapkričio mėnesį Specialisto dalyviai pasiskirstė taip:

  1. Remigijus Pozniakovas
  2. Titas Gurskis
  3. Odeta Autukaitė
  4. Eglė Naimavičienė
  5. Ugnė Knapeckaitė
  6. Barbora Drąsutytė
  7. Ugnė Skorupskaitė
  8. Gabija Vyšniauskaitė

O baigusis lapkričiui, baigėsi ir Specialisto lapkričio totalizatorius! Jo nugalėtoja, išpranašavusia brolio Remigijaus pergalę, tampa sesė Greta Mockutė iš Kauno krašto, Šventosios tunto, Medeinės draugovės. Sveikiname! Gretai dovanų atitenka nemokamas kelialapis į šią vasarą visų mūsų laukiančią Specialybių Akademiją! Sese, būtinai susisiek su mumis Lietuvos skautijos Facebook arba skautai.lt paskyrose.

Nori į akademiją ir tu? Tai paskutinis šansas tau keliauti ten nemokamai! Gruodžio mėnesio totalizatorius prasideda ir tęsis iki gruodžio 17 dienos. Skubėk registruotis!

Na, o kai jau turi savo favoritą, neleisk jam pralaimėti - kaip ir kiekvienąą savaitę, balsuok už jį Specialisto facebook įvykyje.

 

 

Sesė Gabija Vyšniauskaitė, Kinologo specialybė

Vėl turėjome šunišką pirmadienį. Šunišką? Taip! Tačiau būsimoms kinologėms žodis "šuniškas" reiškia gerus dalykus. Kaip gali būti kitaip, kai užsiėmime kartu mokosi ir linksmas, vietoje nenustygstantis terjeras Džo?
Šį kartą žengėme į šalį nuo anksčiau planuoto užsiėmimo temos ir tamsų pirmadienio vakarą paskyrėme šunų maisto sudėties nagrinėjimui. Kadangi ši tema labai plati, aiškinomės tik tai, kaip išrinkti geriausią sausą maistą ir kas gali nutikti šuniui, jeigu jo mityba bus netinkama. Nuo maisto temos pamažu priartėjome prie kasdienės priežiūros - nagų kirpimo, ausyčių valymo ir, kaip visuomet, elgsenos korekcijos. Taip pat pakartojome pamoką apie dresūros metodikas, šuns poreikius ir kūno kalbą. Susitarėme apsilankyti šunų dresūros pamokoje, kurioje dalyvaus parodoms besiruošiantys šunų šeimininkai.
 
 

 

Sesė Ugnė Kanapeckaitė, Pirmosios pagalbos specialybė

Štai kaip mums sekėsi prisiminti dalykus, kurių mokėmės sueigų metu :)

 

 

 

Sesė Eglė Naimavičienė, Kinologo specialybė

Sveiki, paskutiniu metu  pajutau, kad pasidarė visai įprasta bei smagu  kiekvieną savaitę pasakoti jums visiems, kaip mes gyvenam, ko mokomės, kokių patirčių įgyjam. Ir nors kartais dėl laiko stokos tenka verstis per galvą, kad suspėtum tai, ką esi suplanavęs, veikla su  jaunaisiais kinologais viską atperka, nes matai, kaip jie tobulėja, keičiasi jų požiūris, kaip jie ima galvoti ne tik apie save... Ypač ši savaitė buvo svarbi mums visiems, nes iš naujo atradom, ką reiškia dalintis gerais darbais. Pamenat, kaip kepėm keksus, juos pardavinėjom ir surinkom pinigų gyvūnų globos namams? Taigi šią savaitę pagaliau juose apsilankėme, nuvežėme uždirbtus 70 litų. Na, o ta pačia proga susipažinome su šiuose namuose gyvenenčiais šuneliais ir juos pavedžiojome. Jie tikrai labai džaiugėsi pagaliau ištrūkę iš voljerų ir gavę daugybę vaikų dėmesio. Be to, tą pačią dieną dalyvavome ir  pilietinėje akcijoje prie Šiaulių Talkšos ežero, kuri vadinosi „Įsileisk gyvūną į visuomenę": su Ursu bei jaunosiomis kinologėmis klubui „Akela" padėjome miestiečiams pristatyti šunų vikrumo sportą - agility. Ir nors šiek tiek sušalome, geros emocijos atpirko viską. 

 

 

 

Brolis Remigijus Pozniakovas, Žvejo specialybė

 

 

 

 

Sesė Barbora Drąsutytė, Viso pasaulio draugo specialybė

Salut à tous!

Sveikinuosi su jumis iš Paryžiaus :) Ta proga - žaidimas, kurį, sako, žaidžia Prancūzijoje... gal tiks sueigai?

Kaip žaisti:

Visi žaidėjai susėda ratu ant kėdžių ir išsiskaičiuoja. Vienas žaidėjas atsistoja viduryje užrištomis akimis ir sako du skaičius, pvz. "du" ir "šeši". Šie du žaidėjai turi tyliai pasikeisti vietomis. Viduryje esantis žaidėjas bando užimti vieną iš kėdžių, kol ant jos niekas neatsisėdo. Jei jam pavyksta, jis gauna to žaidėjo, kuriam kėdė buvo skirta, numerį, o žaidėjui, likusiam be kėdės, užrišamos akys, ir žaidimas tęsiasi toliau.

Įdomumo dėlei - gal galima pabandyti išsiskaičiuoti užsienio kalba? Nebūtinai ta, kurią mokate geriausiai: puiki proga išmokti skaičiuoti, tarkime, japoniškai ;)

Sėkmės, à bientôt!

 
 
 

Sesė Odeta Autukaitė, Laužavedžio specialybė

 

 

 

Brolis Titas Gurskis, Astronomo specialybė

Paukštelis pačiulbėjo, jog kalėdinių atvirukų vis dar trūksta, todėl Kaukai ėmėsi darbo! Ir žinoma, kaipgi apsieisime be astronominių atviručių?... :)