Kas Naujo?

Skautų naujienos

2015-02-01

Kaip nuveikti daug per trumpiausią metų mėnesį

Vasario mėnesio naujeinos

Skautai - viena didelė šeima. Dauguma skautų drąsiai kartoja tai sau ir kitiems bei didžiuojasi būdami šios šeimos dalimi. Juk bendri tikslai ir vieningos idėjos kasdien mus visus veda ta pačia linkme. Mums visiems labai svarbu judėti kartu ir judėti kryptingai. Tam, kad tolimus tikslus pasiekti būtų daug lengviau, LS Taryba praėjusį šeštadienį patvirtino mūsų organizacijos ketvirtmečio strategiją. Kertiniai žodžiai, lydėsiantys mus ateinančius ketverius metus - VERTĖ, AUGIMAS ir PALAIKYMAS. Kad šiuo keliu kartu keliauti mums visiems sektųsi sklandžiai, kviečiame tave susipažinti su Lietuvos skautijos 2015 - 2018 metų strategija.

Sausio mėnesį mes visi rinkome ir apdovanojome daugybę vadovų, išdidžiai nešusių Lietuvos skautijos vėliavą ir rodžiusių pavyzdį ne vien jaunesniesiems, bet ir savo bendraamžiams. Jei vis dar kyla klausimas, kas tie naujieji vadovai, besipuošiantys šviežiais paskautininko laipsniais, kas šįmet nusipelnė vadintis Tikrojo Mazgo riteriais ir kuriam iš vadovų pavyko išplėšti pergalę Specialisto realybės šou - gauk atsakymus skautatinklyje ir skubėk sveikinti visų, kam šie metai buvo pergalingi!

Na, o Specialisto nugalėtojo vardą nutylėti tikrai sunku. Tai - brolis Remigijus Pozniakovas, tris ištisus mėnesius mokęs skautus žvejybos meno ir susilaukęs didžiulio žiūrovų palaikymo. Mes labai džiaugiamės brolio Remigijaus pasiekimais ir skelbiame jį vasario mėnesio skautu! Hip valio!

O dabar žvilgtelėkime į tai, kas mūsų laukia vasarį:

  1. Iki vasario 15d vis dar vyksta registracija į Baltic Jamboree. Nors vietų liko vos kelios, Baltic Jamboree komanda ieško vadovų, nebijančių iššukių ir norinčių parodyti broliams estams ir latviams, kaip tikri skautai skautauja Lietuvoje. Tai stovykla, atversianti daugybę galimybių - tereikia užsiregistruoti!
  2. Jeigu Estija tau ne prie širdies, Lietuvos skautijos Užsienio ryšių skyrius siūlo tau skautišką savanorystę Bulgarijoje. Jei telpi į amžiaus limitą, nedvejok - tai įspudžiai, kurie tavo atmintyje išliks dar tikrai ilgam.
  3. Jei visa tai tau vyksta per greitai, planuok savo tarptautines patirtis metais į priekį - atstovauk Lietuvos skautiją Prancūzijoje vyksiančiame Roverway 2016.
  4. Tarptautinių galimybių laukia tiek, kad ir galva gali apsisukti. Apie viską trumpai ir drūtai rašoma sausio mėnesio tarptautinėse galimybėse. Pažiūrėk - gal dar sėsi kur nors sudalyvauti!
  5. Na, o jei LIetuva tau labiau prie širdies - patikėk, čia taip pat yra ką veikti. Pavyzdžiui, Specialisto dalyvė sesė Gabija kviečia mus mokytis kinologijos. Geras laikas ir kinologo specialybė - garantuota.
  6. Patyrusių skautų štabas meta tau iššūkį - ar sugebėtum sukurti emblemą patyrusių skautų stovyklai "Gelbstint eilinę vyšnią"? Prizai laukia fantastiški, todėl dalyvauti siūlome kiekvienam, po ranka turinčiam pieštuką. 
  7. Jei jau planuojiesi savo vasarą, Skautų slėnis tau turi smagių savanorystės pasiūlymų. Apie viską plačiau - skautatinklyje
  8. Ir pabaigai - visu greičiu artėja ne kas kitas, o pavasario šventė. Šįmet ji - Panevėžyje. Daugiau informacijos jau netrukus.

Panašu, kad 2015 metais iš lovos išlipome ta koja. Linkime jums (ir sau patiems), kad kelias ir toliau būtų tiesus!