Kas Naujo?

Skautų naujienos

2015-05-27

Valtininkų teorija 2015

Trumpai apie valtininkų teorinę dalį

Balandžio 10-12 d. Kauno skautų name įvyko valtininkų kursų teorinė dalis, kurioje dalyvavo apie 30 ne tik LS, bet ir JS patyrusių skautų, kandidatų ir vadovų. Viskas prasidėjo nuo atidarymo rikiuotės, kurios metu dalyviai buvo išskirstyti į tris valtis ir prie jų buvo priskiriamas vienas vadovas.

Pasibaigus rikiuotei žaidėme susipažinimo žaidimus, kad bent jau šiek tiek vieni kitus pažintume. Vėliau suskubome galvoti valčių pavadinimų, kūrtis gaireles ir žinoma gamintis vakarienę. Kol vieni sukosi virtuvėje, kiti piešė savo prisistatymų skydus, kuriuose turėjo pavaizduoti: savo namus, šeimą, skautavimą, pomėgius ir ateities planus.

Pasistiprinus pristatinėjome skydus, išsitraukėme lapelius su brolių ir sesių vardais, kuriems savaitgalio metu angelavome. Taip pat kalbėjome ir apie jūrines tradicijas, LS ir JS struktūros skirtumus ir panašumus. Kitą dieną valtys mokėsi priimti raportus, kalbėjo apie tai, koks turėtų būti geras valtininkas, taip pat apie valties narių pareigas ir žinoma turėjo daug praktinių užduočių, kurios dideles grupes mėgino paversti didelėmis komandomis.

Vakarėjant visi išsiruošėmę į "Miegančius dramblius", kuriuose visi kartu smagiai praleidome laiką karstydamiesi. Grįžę išsiruošėmę į naują žygį po Kauno senamiestį aplankant Vytauto Didžiojo karo muziejų, Rotušės aikštę, santaką ir pilį. Išaušus paskutiniajai dienai pasikeitė kaikurie vadovai, kurie papasakojo apie stovyklų organizavimą, pirmąją medicinos pagalbą ir davė praktinių užduočių.

Artėjant vakarui įvyko uždarymo rikiuitė ir kaip bebūtų gaila - atsisveikinome. Kitas susitikimas vasaros stovyklose!

sesė Miglė Sebežinkovaitė