Kas Naujo?

Skautų naujienos

2015-06-07

Internetinis balsavimas - gėris ar blogis?

Skautai už ar prieš internetinį balsavimą? Padiskutuokim!

Vis garsiau ir garsiau Lietuvoje kalbant apie internetinį balsavimą, praėjusį ketvirtadienį jaunimo organizacijų atstovai dar kartą susitiko pasidalinti idėjomis ir aptarti kaip visus lietuvius ir ypatingai jaunimą skatinti matyti internetinio balsavimo naudą. Ypač skautai turėtų palaikyti internetinio balsavimo idėją Lietuvoje, nes taip skatintume visus brolius ir seses esančius užsienyje balsuoti ir taip išreikšti savo valią. Taip pat įteisinus internetinį balsavimą turėtų padidėti ir rinkėjų aktyvumas, vis daugiau žmonių balsuojant internetu mažėtų rinkimų organizavimo išlaidos, o ir Lietuva pasigerintų savo įvaizdį, nes pasirodytų kaip inovatyvi ir pažangi valstybė. Kaip ir visada, yra ne tik pliusų, bet ir minusų. Yra išskiriama, kad elektroninis balsavimas yra mažiau saugus: padidėja galimybės nupirkti ar paveikti balsavimo sprendimą, atsiranda kibernetinės atakos grėsmė, o ir balsuojant internetu, neįmanoma užtikrinti konstitucinio reikalavimo, kad balsavimas būtų slaptas.

Tai kaip, Lietuvai reikia internetinio balsavimo ar ne? Galbūt ir dabar esantis popierinis balsavimas yra pakankamai saugus, pigus ir tinkamai išreiškiantys rinkėjo valią? Išsakykit savo mintis, padiskutuokim!

p.s. jei yra skautų ar skaučių norinčių nacionaliniu mastu su kitomis jaunimo organizacijos žengti link internetinio balsavimo idėjos įgyvendinimo, parašyk man vaiciakas@gmail.com ar per FB - Lukas Kornelijus Vaičiakas.