Kas Naujo?

Skautų naujienos

2015-06-12

Prisijunkime prie projekto P.V.Z.!

Broli, sese, ar jau prisijungei prie šio projekto? Sužinok, kaip Šilalės skautės vykdo savo veiklą!

Vasara, turbūt, daugumos skautų mėgstamiausias metų laikas dėl artėjančių stovyklų, nuotykių ir miegojimo po žvaigždėtu dangumi. Dar rašikliams neužšalus po visų egzaminų ir pasiekimų patikrinimų, Šilalės Simono Gaudėšiaus Nakvišų skiltis, kartu su trimis jaunesnėmis sesutėmis, antradienio popietę išėjo į 20 kilometrų žygį „Prieš ir Po“. Kopėme į Pūtvės bei Indijos piliakalnius, taip pat atgaivinome pavargusias kojas Akmenos upelyje. Visos patyrusios skautės turėjome savo punktus, kurių metu atidarėme vasaros sezoną pasigamindamos gardžias vaisių salotas, dainavome dainas, darėme geruosius darbelius bei mokėmės fonetinės abėcėlės. O sesės Giedrė ir Fausta surengė orientacinį žaidimą po Jucaičių kaimelį.

Išėjome mažai pažinodamos naująsias skautų šeimos nares, tačiau po žygio jau turime pastačiusios stiprius draugystės pamatus bei į savo šeimą įtraukusias skautiškos gyvenimo nemačiusias merginas! Šis žygis buvo naudingas ne tik jaunesnėms sesėms, bet ir mums pačioms. Turėjo progą atskleisti savo skautiškumą bei rodyti pavyzdį. Taigi mūsų įžodis įpareigoja būti kelrode žvaigžde jaunesnių skautų gyvenime.

Skatiname visus patyrusius skautus prisijungti prie projekto „P.V. Z. – Prasirpk vyšnia, zuikuti!“ ir įtraukti į savo veiklas brolius bei seses, kuriem pat. skauto kaklaraištis yra dar tik siekiamybė!

P.V.Z - tai projektas kurio idėja kilo Skautų forume, o pradėta diskusija ir pats projektas per Pavasario Šventę. Broliai ir sesės išsikėlė sau tikslą: „Iki vasaros pabaigos kartu, padaryti kuo daugiau gerųjų darbų įtraukiant jaunesnius brolius/ seses, išmokyti juos kažko naujo bei neužmiršti būti pavyzdžiu“. Ir visa tai tik tam, jog įrodytį ne tik kitiems, bet ir sau, jog patyręs skautas - pavyzdingas.

Broli, sese, ar jau prisijungei prie šio projekto?

Tauragės krašto, Medvėgalio tunto, Šilalės Simono Gaudėšiaus draugovės,

Nakvišų skilties skiltininkė s. Eglė

P.S. Plačiau apie patį projektą galite paskaityti sesės Emilijos straipsnyje: http://www.skautai.lt/index/article/id/2255

O daugiau akimirkų iš žygio rasite „Šilalės skautai“ puslapyje Facebook‘e: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.889232091153873.1073741887.462253280518425&type=3