Kas Naujo?

Skautų naujienos

2015-09-18

Kaip atlikome gerąjį darbelį ir pačios gavome didesnę dovaną

Šventėme gimtadienį kitaip.

2015-09-15 – tai data, kurios nekantriai laukė kone visi Lietuvos skautijos nariai. O kodėl ji tokia svarbi? Ogi todėl, kad būtent tų metų, to mėnesio ir būtent tą dieną buvo minimas Lietuvos Skautijos dvidešimtmetis.

Vieni paminėjo ant kaklo pasikabindami kaklaraištį, kiti susitikdami su savo skiltimi ar draugove suvalgyti gimtadienio torto. Mes, patyriusios skautės iš Panevėžio krašto, Nevėžio tunto, Gabrielės Petkevičaitės-Bitės draugovės, LS gimtadienį šventėme, galbūt, kiek netradiciškai. Vedėme visai Lietuvos skautijai jau pažįstamus žaidimus, kuriuos per kiekvieną stovyklą žaidžiame prie vakaro laužo, Panevėžio „Šviesos“ specialiojo ugdymo centro moksleiviams.

 

Vaikams, kurie nė nenutuokė apie šių žaidimų egzistavimą, labiausiai patiko mūsų visureigis ,,Zapukas", o ir žvejojimas karštą vasaros dienelę jiems buvo tarsi tikras ir visi stengėsi užmauti ant kabliuko kuo didesnį slieką, kad pagautų kuo daugiau žuvelių. O ką jau kalbėti apie ,,Karalių Abraomą"... Vaikai džiūgavo ir judino visas galūnes energingiau, nei kai kurie skautai. Tačiau visgi mažieji labiausiai mėgsta bananus... Nors juos ir reikia nusilupti, bet ko jau nepadarysi dėl skanaus malonumo.

Taip pat, vaikams buvo leista ir patiems parodyti savo gabumus, ir susiskirstę grupėmis jie turėjo suvaidinti ką veikia miške. Nors dauguma grybavo, uogavo ir riešutavo, tačiau nuo šiol žino, kad miške gali būti daug smagiau. O jeigu dar su draugais skautais... „Šviesos“ ugdymo centro ore tvyrojo neapsakomai geros emocijos. O vaikų juokas ir šypsenos, kėlė dar didesnį pasididžiavimą, jog priklausome šiai organizacijai. Juk gera daryti gerus darbus, praskaidrinti vaikų kasdienybę.

 

Atsisveikindamos, sulaukėme labai labai didelio vaikų apkabinimo ir gražių žodžių. Kai jau ruošėmės išeiti vaikų įspūdžiai liejosi per kraštus. Vienas per kitą jie šaukė: „Ir aš noriu būti skautas“, ir nors ne kiekvienam iš jų gali tekti tokia sėkmė, tačiau toks jų palaikymas buvo viena didžiausių dovanų. Taigi, nors ir neįkėlėme nuotraukų su kaklaraiščiais į LS puslapį socialiniame tinkle ,,Facebook ", tačiau šią dieną buvome su kaklaraiščiais ir įrodėme, kad gerbiame organizaciją, kuriai priklausome, ir didžiuojamės būdamos jos dalimi.

Tad Lietuvos Skautijos gimtadienį atšventėme skautiškai ir, taip sakant, ,,su trenksmu".

 

Sesės Agnė ir Simona