Kas Naujo?

Skautų naujienos

2015-09-30

Kaip jūriai saulę lydėjo?

Jūrų skautų vasaros sezono uždarymas "Saulę lydint 2015"

Rugsėjo 26-27 dienomis Žydiškių kaime, prie Skaisčio ežero, sugūžėjo šimtas dvidešimt skautų iš Marijampolės, Kauno, Vilniaus, Ukmergės bei Alytaus krašto į jūrų skautų vasaros sezono uždarymą „Saulę lydint 2015“!

Po atidarymo rikiuotės skautai išsiskirstė pagal amžiaus grupes. Vieni dalyvavo skautoramose, kur galėjo pagilinti savo žinias bei pasidalinti jomis su kitais skautais, antri žaidė komandinius žaidimus gamtoje. Kiekvienas turėjo galimybę paburiuoti su jūriais ir pajausti žvarbų vėją.  

Vakare skautai susirinko prie vakaro laužo sušilti, pasidalinti per vasarą išmoktomis naujomis dainomis, žaidimais, pabūti vieni su kitais, pasišnekučiuoti. Naktinis žygis buvo skirtas patobulinti komandinius, ir orientavimosi įgūdžius. Tai puikus metas parodyti komandos stiprybę ir vienybę. Šis žygis buvo įdomus tuo, kad kiekvienam teko pamąstyti, kokios strategijos imtis, kad komanda išliktų iki galo ir nugalėtų miške besislepiančius patyrusius skautus „grobikus“

Atėjus rytui skautų nuotaikos tapo žvarbesnės, kaip ir oras. Jausmas, kad po keleto valandų teks keliauti namo truputį nuliūdino. Gi čia, po vasaros sutikti seni draugai ir tuo pačiu atrasti nauji. Šūkiai, dainos, raportai nuaidėjo taip greitai ir nepastebimai... Kiekvienam šis jūrų skautų vasaros sezono uždarymas buvo savotiškas iššūkis: vieniems pirmą kartą buriuojant - kitiems organizuojant stovyklą. Tiek štabas, tiek jaunesnieji skautai iš stovyklos išsinešė kažką naujo, kažką to, ko dar nebuvo patyrę.

Stovyklos štabas

Stovyklos dalyviai

Kiekvienam organizatoriui yra svarbūs dalyvių atsiliepimas apie stovyklą. Taigi, nusprendėme pasiteirauti kelių skautų apie stovyklą. Patyrusios sausumos skautės, sesės Vaidos, atsiliepimai apie stovyklą „Hm... Jūrų skautų sezono uždarymas, turėtų būti iš ties smagu ir šiekt tiek kitaip, negu įprasta man"- pagalvojau vos tik išvydau šį renginį. Pasikalbinus kelis kitus sausumos skautus nusprendėme atvykti, susitikti su senais pažįstamais bei susirasti naujų. Ko tikėjausi tas ir buvo. Tai labai skyrėsi nuo įprasto sausumos skautų renginio. Sužinojau, kad netgi kaklaraiščiai užrišami kitaip, nors negalėjau dalyvauti būriavime tačiau atgarsiai buvo patys geriausi, dalyvavusiems tikrai labai patiko !! Laužo metu išgirdau dainų bei šūkių, kurių anksčiau nebuvau girdėjusi."  Prie skautų šeimos prisijungusi sesė Ema apie stovyklą atsiliepia „Uždarymas man iš tiesų patiko. Stovykla buvo puiki, kurį laiką sau smirdinčiai „kvepėjau“ laužu, naktį užgėliau kojas, namo grįžau visa purvina, bet be viso šito išmokau buruoti (ir tuo labai džiaugiuosi), susiradau daug naujų draugų iš visos Lietuvos, atradom naują apsisaugojimo būdą – kokoną (naktinio žygio metu panaudota strategija), labai džiaugiuosi,  gavau kaklaraištį! Kiekviena veikla buvo savotiškai įsimintina, bet naktinis žygis pats pačiausias. Miškas, nuostabus saulėlydis, puiki kompanija, taip ir turi atrodyt gera sezono uždarymo stovykla.“

Patyrusi jūrų skautė s.Raminta