Kas Naujo?

Skautų naujienos

2015-10-01

BTU - Įžiebkite taiką kiekvienuose namuose

Kartu su ugnele – iš rankų į rankas perduodama taikos bei ramybės žinia, stengiamasi pasiekti tuos, kuriems sunku, kuriems labiau nei bet kada reikia šilumos, dėmesio ir ramybės.

Tūkstančiai vaikų ir jaunuolių gruodžio mėnesį visoje Lietuvoje imasi iniciatyvų, kad simbolinė iš Betliejaus parvežta taikos ugnis pasiektų kiekvieną: aukščiausius valstybės ir savivaldos vadovus, įstaigas, globos namus, mokyklų bendruomenes, parapijas, vienišus žmones ir, apskritai, kiekvienus namus. Kartu su ugnele – iš rankų į rankas perduodama taikos bei ramybės žinia, stengiamasi pasiekti tuos, kuriems sunku, kuriems labiau nei bet kada reikia šilumos, dėmesio ir ramybės. Į akciją įsitraukę jauni žmonės supranta, kad atjauta ir pagalba su sunkumais susiduriančiam yra būtina siekiant užauginti brandžią ir socialiai atsakingą visuomenę.

Planuojame, kad šiemet Betliejaus taikos ugnies akcijos metu bus įvykdyta bent 200 įvairių renginių visoje Lietuvoje. Akciją organizuojant ir įgyvendinant sudalyvaus daugiau nei 1500 vaikų ir jaunimo, o taikos ugnis pasieks daugiau nei 50000 Lietuvos gyventojų.

Prieš keletą metų prie pagrindinių šios akcijos iniciatorių – skautų – prisijungė ir ateitininkai. Ateitininkų federacija – viena didžiausių ir ilgiausiai gyvuojanti Lietuvos jaunimo organizacija. Ateitininkų misija – ugdyti patriotiškai nusiteikusius jautrios širdies, tvirtos valios ir šviesaus proto jaunuolius pasirengusius aktyviai ir kūrybiškai įsijungti į religinę, visuomeninę, kultūrinę, intelektualinę bei pilietinę veiklą.

Surinkta parama bus skirta žvakučių įsigijimui, akcijos lipdukų, plakatų gamybai, atlygiui už jų maketo sukūrimą, akcijos dalyvių kelionių išlaidoms po Lietuvą, dalinant taikos ugnelę, padengti.

Šiam projektui taip pat galite paaukoti siųsdami SMS žinutę numeriu 1405, įrašę tekstą 1239. SMS žinutės kaina 1,45 € (auka - 1,09 €).

Daugiau apie projektą https://www.aukok.lt/Projektai/Iziebkite-taika-kiekvienuose-namuose