Kas Naujo?

Skautų naujienos

2018-11-26

Nario mokestis 1.2.3.

Noriu pratęsti narystę Lietuvos skautijoje, bet niekur nerandu kainų, o žiniaraštis lyg tyčia vis slapstosi nuo manęs interneto platybėse.

Mums jau šimtas! Ir mes vis augame, didėjame. Keliamės sau didesnius tikslus ir juos įvykdome. Tad nesustokime augti, didėti ir įrodyti sau, bei visiems aplinkui, jog 100 metų tai tik pradžia! Susimokėk nario mokestį ir būk didžiulės šeimos nariu.

 Neaišku kaip, kur ir kiek reikia mokėti? Vadinasi ši informacija kaip tik tau!

 

Ką svarbu žinoti apie LS nario mokestį?

Lietuvos skautijos nario mokestis renkamas kas metus nuo liepos 1 dienos iki gruodžio 1 dienos už ateinančius metus t.y. 2019 m. Nario mokestį galima mokėti vienetais arba asmeniškai, nurodytose skiltyse įrašant informaciją apie vienetą, kuriam priklausai. Vienetai, atitinkantys LS struktūrinius nuostatus, bet nario mokestį susimokėję po gruodžio 1 d. negauna balso teisės LS Suvažiavime.

 

 

Koks yra LS nario mokestis už 2019 m.?

 

LS nario mokestis

Nariams iki 29 m., bei vadovams, užimantiems pareigas pagal LS struktūrinius nuostatus

9 EUR

Du skautai šeimoje

8 EUR

Trys skautai šeimoje 

5 EUR

Keturi ir daugiau skautų šeimoje 

3 EUR

Nariams nuo 30 m.

15 EUR

Viso gyvenimo narystės mokestis

600 EUR

 

 

Kaip skaičiuojamos nuolaidos?

Į šeimoje esančių LS narių skaičių įskaičiuojami visi (vyresni ir jaunesni nei 29 metų), tačiau nuolaidos taikomos tik nuo 9 EUR mokesčio (pvz., šeimoje yra keturi LS nariai: du jaunesni nei 29 metų, vienas vadovaujančias pareigas užimantis ir vienas vyresnis nei 29 metų neužimantis pareigų – tada nario mokestis atitinkama tvarka yra 3 EUR, 3 EUR, 3 EUR, 15 EUR).

Kada mokama 15 EUR mokestis?

LS nariai, vyresni nei 29 metų (iki ateinančių kalendorinių metų liepos 1 d. sulauksiantys 30 metų) ir pagal LS struktūrinius nuostatus neužimantys vadovaujančių pareigų, moka 15 EUR nario mokestį. Pirmijos ir Tarybos nariai, vyresni nei 29 metų, moka kaip vadovaujančias pareigas užimantys vadovai. 

 

Kodėl verta mokėti nario mokestį?

Sumokėdami organizacijos narystės mokestį vienetai patvirtina, kad yra pilnateisiai Lietuvos skautijos nariai, Pasaulinio skautų judėjimo organizacijos atstovai Lietuvoje ir turi teisę:

  • Dalyvauti organizacijos valdyme;

  • Vykdyti Lietuvos skautijos jaunimo programą;

  • Dalyvauti LS ir tarptautiniuose skautų renginiuose;

  • Įsigyti ir naudoti LS uniformą ir ženklus;

  • Atstovauti Lietuvos skautijai dalyvaudami savo bendruomenės ir nacionalinėje veikloje. 

 

Jau žinai visą informaciją apie nario mokestį, bet vis dar neaišku kaip jį sumokėti? Taigi, trys žingsneliai kaip tai padaryti.

PIRMAS.

ČIA parsisiųsk žiniaraštį ir užpildyk jį. Jei kils klausimų instrukciją rasi pirmame žiniaraščio lape arba skambink į Laimingo skautuko liniją.

ANTRAS.

Padaryk pavedimą į šią sąskaitą LT36 7290 0000 0060 6983 (AB „Citadele“ bankas Banko kodas 72900).

Pavedimo paskirtyje nurodyk informaciją už kokį vienetą mokamas nario mokestis, jei moki tik už save, įrašyk vardą, pavardę, savo kraštą ir vienetą.

TREČIAS.

Užpildytą žiniaraštį ir pavedimo kopiją atsiųsk paštu info@skautai.lt ir lauk laiškelio iš mūsų!

 

Jei kils papildomų klausimų dėl nario mokesčio mokėjimo, drąsiai kreipkis į LS nacionalinį biurą el. p. info@skautai.lt arba tel. 8 614 79646.

 

SVARBU. Žiniaraštį pildyk itin atsakingai, teisingai parašyk savo asmens duomenis, PILNĄ adresą. 

LS Administracija