Kas Naujo?

Skautų naujienos

2015-11-27

Stovykla "Ant bangos"

Marijampolės skautai surengė naują stovyklą "Ant Bangos"

Stovykla ,,Ant bangos”

Lapkričio 6 dieną prasidėjo pati nerialiausia stovykla ,,Ant bangos“. Šaunus, linksmai nusiteikęs būrelis skautų susirinko į Marijampolės moksleivių kūrybos centrą. Ten jų jau laukė rimtoji Koralų valtis. Vyresniųjų skautų laukė LTJS (Lietuvių Tautinio Jaunimo Sąjungos) atstovas, kuris pristatė LTJS organizaciją, jos veikla bei siekius.

Po smagios rikiuotės visi skautai susiskirstę grupelėmis žaidė susipažinimo žaidimus, kurių metu geriau pažino savo grupelės narius. Vėliau pagal užuominas bėgo ieškoti savo būsimos gairelės dalių. Suradę dalis skautai kūrėsi gairelę, gražino ją, kad ji būtų pati gražiausia. Pasidarę pačią geriausi gairelę, skautai ėjo į vieną po kito punktą. Gilino savo skautiškas žinias. Padainavę, paraišioję mazgelius, susipažinę su pirmąja pagalba ir skautiška teorija išalkę skautai užgrobė valgyklą, kurioje jų laukė dosniai nusiteikę patyrę skautai. Kai indelių ir šaukštų barškėjimas nutilo, stovyklos dalyviai pradėjo ruoštis vakaro laužui. Taip pat buvo nepamiršti ir mūsų stovyklos ypatingieji svečiai - patyrę skautai. Jie žaidė žaidimus, parvežtus iš Estijos ir ruošėsi improvizacijoms per vakaro laužą.

Šauniai pasirodę skautai, nuo mažiausio iki didžiausio, buvo pagirti šauniais šūkiais, kurie skambėjo labai garsiai. Taip pat buvo neužmirštas ir stovyklos štabas, kuris turėjo suvaidinti, kaip sukūrė šią stovyklą. Su šypsenomis veiduose visi ėjome valgyti skaniausių bandelių ir gurkšnoti šiltos kakavos. Kaip be būtų gaila,  vis artėjo tas laikas, kai skautai turės miegoti... Grupelių vadovai pasekė mažiesiems skautams pasakas ir visi nukeliavome į sapnų šalį.

Žvalūs ir linksmi skautai pabudę bėgo praustis, rengtis ir tvarkytis. Nusiprausę visi aktyviai darėme mankštą. Pajautę pusryčių košės kvapą ėjome valgyti. Po pusryčių skautai skubėjo į dvasinę valandėlę, kurioje kalbėjome apie draugystę, ją piešėme ir pynėme vienas kitam draugystės apyrankes. Kai visi pasipuošėme apyrankėmis, ėjome ruoštis žaidimų fiestai. Šauniai pažaidę įvairius žaidimus, grupelės ruošėsi keliauti į paskutiniąją rikiuotę. Rikiuotėje visi buvo apdovanoti gardžiais prizais ir palydėti garsiais šūkiais.

Po rikiuotės visi darbingai nusiteikę ėjo tvarkytis savo kambarių, juk skautai palieka vietą gražesnę nei rado. Na, kaip be būtų gaila, tačiau stovykla baigėsi. Manau, nereikėtų nusiminti, nes kitais metais vėl susitiksime šioje stovykloje. Sesė Ema teigia „Mūsų pirmoji stovykla man iš tiesų buvo įsimintina. Net organizavimas, pati pradžia darbo, gal dėl to, kad buvo ir pykčio ir meilės proveržių, o gal, kad į šį darbą kiekvienas mūsų įdėjo didelę dalį savęs? Sunkus klausimas... Tačiau atėjus didžiajam mūsų savaitgaliui aš supratau, jog pastangos ir visas darbas tikrai nenuėjo perniek. Galiu drąsiai pasakyti, jog džiaugiuosi už savo valties narius, sukūrėm puikią programą, darbas mus jaunesniais skautais, taip pat pavyko, adjutantė ir programerė laikė tvarką sekundžių tikslumu. Džiaugiuosi už saviškių idėjas, norus bei darbą“, o brolis Minijus teigia, kad „Nors tai buvo pirmoji stovykla, viskas buvo gana kruopščiai suplanuota, matėsi jūsų komandos stiprybė. Vaikai visą laiką buvo užimti, matėsi kad jiems labai patiko“.