Kas Naujo?

Skautų naujienos

2016-03-24

Pasiruošt, dėmesio, MERKIAM!

“Irklus merkt!” štabas praveria šventės užkulsių duris ir dalinasi artėjančios šventės įdomybėmis bei pasiruošimo darbais.

Likus vos mėnesiui iki pavasario šventės, “Irklus merkt!”  štabas praveria šventės užkulsių duris ir dalinasi artėjančios šventės įdomybėmis bei pasiruošimo darbais.

 

Kodėl  balandžio 23 merksim irklus arba ką reiškia tas šlapias šventės pavadinimas?

Šių metų šūkis „Irklus merkt!” plaukimo metu reiškia komandą stoti. Šio pavadinimo idėja ir šventės pagrindinė mintis kviečia sustoti, pastebėti bundančią pavasario gamtą, pažinti Ukmergės miestą ir susibūrus drauge smagiai pradėti naują sezoną.

Kodėl programoje dalyvaujame skiltimis iki 8 skautų?

Tam yra kelios priežastys. Pirmiausia, kadangi pavasario šventė šiais metais yra labai jūriška ir dalis programos vyks vandenyje, pagal LR įstatymus vienas pilnametis vadovas gali dayvauti renginyje su ne daugiau kaip aštuoniais vaikais. Svarbu, kad vadovas būtų baigęs privalomuosius vadovų mokymus ir visoje programoje dalyvauti kartu su savo šauniąja skiltimi.

Taip pat tai ir skautiško skilčių metodo realus taikymas praktikoje, o  tvarkai palaikyti bei saugumui dalyvaujant programoje užtikrinti reikalingas būtent toks grupelės dydis.

Kodėl man gali prireikti išmaniojo telefono?

Nes rinksime gražiausią asmenukę. ;) O taip pat, jūros vėjas atnešė žinią, kad programoje išmanusis telefonas gali būti nepamainomas draugas, padės suprasti keistus ženklus, atlikti užduotis ir užfiksuoti visas geriausias akimirkas.

Kuo išskirtinė ši pavasario šventė?

Ši, jau 18-tą kartą organizuojama, pavasario šventė yra pirmą kartą organizuojama jūrų skautų, tad nenuostabu, jos joje gali būti šiek tiek šlapia. Girdėjome, kad balandžio 23 dieną į Ukmergę atplauks baidarės, kanojos ir plaustai, o jaunesnieji skautai turės proga išmėginti savo pasigamintus laivelius.

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į tai, jog 2016 metų pavasario šventės programa kreipia daug dėmesio į LS jaunimo programą. Šventės dalyviai turės galimybę dalyvauti programoje ant/prie vandens, nuotykiniame orientavimosi žaidime Ukmergėje ir priimti socialinį iššūkį.

Ar galėsiu užsiregistruoti šventės vietoje?

Ne. Balandžio 1 dieną baigiasi pirmasis registracijos etapas, o balandžio 18 dieną registracija uždaroma visiškai. Po balandžio 18 dienos (DĖMESIO!) registracija nebus vykdoma nei internetu, nei šventės vietoje.

Jei vadovai neturi galimės būti lydinčiais vadovais savo vaikams, registracijos komanda gali jums padėti. Rašykit komandai adresu registracija@skautai.lt ir registracijos komanda padės jums surasti savanorius lydinčius vadovus.

Daugiau informacijos facebook renginyje: https://www.facebook.com/events/223454421331097/

GERO VĖJO! Ir iki susitikimo šventėje! :)

Pavasario šventės štabas

Renginio rėmėjai: