Kas Naujo?

Skautų naujienos

2016-04-09

Pirmieji EST savanoriai Skautų slėnyje

Į Skautų slėnį atvyko pirmieji ilgalaikiai užsienio savanoriai

Noriu pasidalinti pirma trumpa žinia apie Skautų slėnyje nuo šių metų prasidėjusia ERASMUS+ programa, kurios dėka mes turime 3 Europos savanorių tarnybos (EST) savanorius, kurie prisideda viskuo kuo gali prie Skautų slėnio stovyklavietės gražinimo, renginių organizavimo, skautiškų veiklų, lauko darželio kasdienybės, inventoriaus ir ruošiasi visiems jų ir mūsų laukiantiems iššūkiams šią vasarą.
 
 
Vasario 14d. atvyko pirmoji savanorė iš Ukrainos Mariia, ji aktyviau dalyvauja mūsų lauko darželio veiklose ir Skautų slėnyje savanoriaus ilgiausiai iki 2017m. sausio mėn.
 
Prieš savaitę atvyko Ada, ji yra iš Rumunijos ir tik atradinėja Lietuvą ir artimiausias erdves. Ada savanoriaus iki lapkričio mėnesio. O kitos savaitės pradžioje labai laukiame savanorio iš Italijos!
 
 
Kviečiu sekti naujienas, kviestis į draugus ir padėti savanoriams adaptuotis Lietuvoje. Tikimės, kad apsipratę su nauju gyvenimo etapu, savanoriai norės keliauti ir prisiliesti prie skautiškų veiklų, susipažinti su jumis ir jūsų vienetu, sudalyvauti jūsų žygyje ar stovykloje. Šias kelias savaites savanoriai jau ruošiasi Pavasario šventei, todėl tikriausiai susitiksime ten. Skautų slėnio savanoriai stengsis, kad pilvai būtų sotūs ir vakarienė sklandžiai išdalinta.
 
Skautų slėnis yra akredituotas priimti, siųsti ir koordinuoti EST savanorius. Kviečiu pasidomėti EST programos teikiamomis galimybėmis, o susidomėjus kreiptis, nes mes galime padėti tau susirasti gyvenimo iššukį ir savanoriauti bet kuriame Europos kampelyje, rasti daug draugų ir įgyti neįkainuojamos patirties!
 
www.facebook.com/skautuslenis
 
Brolis Jonas