Kas Naujo?

Skautų naujienos

2006-02-19

Ei, ar Tu jau turi Lietuvos skautijos nario pažymėjimą?

[img_id]7201[/img_id]

Kaip nario pažymėjimas atrodo?

Jau turbūt matei, o gal ir pats jį turi...Tą skautiškais ženklais išmargintą plastikinę kortelę su pasaulio žemėlapio kontūrais, kuriame mažu taškeliu pažymėta Lietuva. Joje yra pažymėjimo turėtojo nuotrauka, o ant jos užrašyta – „Lietuvos skautijos nario pažymėjimas“. Ši kortelė yra išskirtinė, nes tai – pirmoji skautiška kortelė.

Ką pažymėjimas suteikia?

Nario pažymėjimas yra skautiškas „pasas“ – jis rodo, kad Tu esi Lietuvos skautijos narys. Todėl tau suteikiamos narystės teisės, numatytos organizacijos įstatuose. Nuo šių metu skautiškas „pasas“ galioja visuose Lietuvos skautijos renginiuose – seminaruose, suvažiavimuose, mokymuose, tarptautiniuose renginiuose ir kitur – tai Tavo bilietas. Neturintiems skautiško „paso“ svečiams ir draugams už dalyvavimą šiuose renginiuose reikės mokėti pilną kainą arba jie tiesiog negalės dalyvauti.

Be to kiekvienas Lietuvos skautijos narys greitu metu gaus papildomų galimybių Stautatinklyje. Jis galės turėti savo skautišką el. pašto adresą ar gauti naujausias organizacijos nariams skirtas naujienas apie įvairias galimybes skirtas jiems.

Taip pat netrukus išgirsi ir kur skautišką pažymėjimą gali naudoti kaip nuolaidų kortelę ir gauti specialią, “skautišką” kainą...

Ką daryti norint gauti nario pažymėjimą?

Jei tu esi vienas iš tų, kurie jau turi pažymėjimą, tai mes tave labai svekiname, nes tu savo rankose jau turi įrodymą apie narystę Lietuvos skautijoje ir didelėje skautiškoje šeimoje, vienijančioje daugiau nei 28 milijonus skautų visame pasaulyje.
O jei ne – tai skaityk žemiau:
Jei Tu jau esi LS narys ar kandidatas ir nori gauti nario pažymėjimą 2006 – iems metams, reikia būti susimokėjus nario mokestį už 2006 m. Jeigu dar nesusimokėjai nario mokesčio, tai reiškia, kad vėluoji ir siūlome Tau paskubėti...Tavo vadovas turi reikalingą FS-2 formą, kurią reikia užpildyti ir prisegti savo nuotrauką, kurią Tu norėtum matyti savo pažymėjime. Taip pat jam turi sumokėti ir nario mokestį. Tau reikia:

* Užpildyti tiksliai FS – 2 formą. (Nepamiršk nurodyti visų savo duomenų.)
* Visus dokumentus ir nario mokesčio pinigus atiduoti savo vadovui.
* Vadovas tavo nario mokestį perves į Lietuvos skautijos banko sąskaitą arba sumokės grynais pinigais.
* Šiuos dokumentus tavo vadovas atsiųs į Trakų 18, Kaunas LT – 44236.
* Kai gausim visus šiuos dokumetus, tada tu labai greitai sulauksi savo pažymėjimo!

Kiek laiko šis pažymėjimas galios?

Nario pažymėjimas galios 5 metus. Kiekvienais metais laiku susimokėjus nario mokestį, jis bus pratęsiamas, priklijuojant specialų halograminį lipduką.

Išsamesnė informacija:
Mindaugas Smilgius
finansai@skautai.lt
+370 61604816