Kas Naujo?

Skautų naujienos

2017-05-13

Vadovų mokymai "Prieš pirmąją stovyklą"

Praktiniai mokymai naujiems skautų vadovams, dar nebuvusiems skautiškoje stovykloje.

Miškas – šššššššš...

Laužas – tra-ta-ta!

U – A! STOVYKLA! 

 

Ilgai skautaujant pasimiršta, kokie jausmai buvo pirmoje skautiškoje stovykloje. O buvo matyt visko: džiaugsmo, juoko, naujų patirčių, bet taip pat ir nuovargio, pasimetimo, galbūt ne visko supratimo... Būtent pastarųjų ir norime padėti išvengti mūsų naujiems vadovams, besiruošiantiems vykti į pirmąją skautišką stovyklą!

Ypač rekomenduojame vadovams, kurie netik patys pirmą kartą vyks į skautišką stovyklą, bet pirmą kartą šią vasarą stovyklaus ir jų vienetas. Tuomet itin svarbu, kad jaustumėtės užtikrintai – tada užtikrinta stovykla bus ir jūsų jauniesiems broliams ir sesėms.

 

Kitaip tariant – pasirepetuokim!

 

KAS: Praktiniai vadovų mokymai “Prieš pirmąją stovyklą”

KUR: „Skautų slėnio“ stovyklavietė, Sukinių k. 2D, Ukmergės r. sav., 20254 Lietuva

KADA: Gegužės 27-28 d.

KAM: LS suaugusiems vadovams, neseniai pradėjusiems skautauti ir dar nebuvusiems skautiškoje stovykloje.

KIEK: 10 eur LS nariams (susimokėjusiems nario mokestį už 2017 m). 15 eur ne LS nariams (nesusimokėjusiems nario mokesčio už 2017 m.).

REGISTRACIJA: norėdami dalyvauti mokymuose užpildykite šią registracijos formą: https://goo.gl/forms/pwLkImFVbOtVa0Xx2. Registracija vyksta iki gegužės 23 dienos. Vietų kiekis ribotas, tad esant dideliam susidomėjimui pirmenybę teiksime anksčiau užsiregistravusiems ir motyvuočiausiems dalyviams.

TEMOS: Stovyklinės skautų tradicijos, rikiuotės, įžodžiai, programa ir disciplina, pionerija, praktinis stovyklavimas (palapinių statymas, kuprinės susikrovimas, reikalingi daiktai, įrankiai ir t.t.), maisto gamyba lauko sąlygomis ir kitos svarbios temos.

 

*Svarbu:

Mokymai vyks stovyklos principu, tad dalyviams reikės turėti palapinę, paklotuką, miegmaišį, valgymo indus ir įrankius, peilį. (Jei kažko neturite ir nėra galimybės pasiskolinti ar įsigyti, bet norite dalyvauti – rašykite, kartu rasime sprendimą :))

 

Jei turite klausimų – rašykite mokymai@skautai.lt

 

 

SUSITIKIME MOKYMUOSE IR SUTIKIME VASARĄ BE (su mažiau) RŪPESČIŲ!