Kas Naujo?

Skautų naujienos

2017-09-26

MOKYMAI: Pradžiamokslio ir Draugininkų kursai

Skautiško pradžiamokslio kursai - naujiems vadovams. Draugininkų kursai - esamiems vadovams, einantiems pareigas.

Lapkričio 11-12 dienos Lietuvos skautijos vadovams bus itin gausios naujų žinių - tą patį savaitgalį, toje pačioje vietoje vyks net dveji mokymai: draugininkų kursai ir skautiškas pradžiamokslis! Jei neseniai pradėjote skautauti, esate naujas skautiško vieneto vadovas ar ruošiatės juo būti - apsibraukite šį savaitgalį savo kalendoriuje raudonai!

Bet kuriuos kursus pasirinkti?!

 

SKAUTIŠKAS PRADŽIAMOKSLIS

Šie kursai skirti suaugusiems (18+ m.) organizacijos nariams, neseniai pradėjusiems skautauti ir dar nedalyvavusiems jokiuose skautiškuose mokymuose, besiruošiantiems duoti ar ką tik davusiems suaugusio skautybėje įžodį.

Mokymų temos: skautybės pradžia ir istorija, pagrindiniai skautybės principai ir tradicijos, skautiškas metodas, LS struktūra, rikiuotės taisyklės, ir kt.

Kur: LS nacionalinė būstinė, Trakų g. 18, Kaunas

Kada: lapkričio 11-12 dienomis.

Kiek:  10 eur LS nariams, susimokėjusiems nario mokestį už 2017 m. (už maitinimą, apgyvendinimą ir mokymų priemones). 15 eur ne LS nariams (nesusimokėjusiems nario mokesčio už 2017 m.).

Registracija: norėdami dalyvauti mokymuose užpildykite šią formą https://goo.gl/forms/hsb7zxKf5etgCRol2. Registracija vyksta iki lapkričio 6 d. Vietų skaičius ribotas.

 

DRAUGININKŲ KURSAI  

Kviečiame dalyvauti pradedančiuosius skautiškų vienetų vadovus (16+ m.*): esamus ir būsimus draugininkų pavaduotojus ir draugininkus, skilčių vadovus. (*16-17 m. dalyviai turi eiti realias pareigas ir į mokymus atsivežti draugininko rekomendaciją).

Mokymų temos: skautiškas metodas ir jo praktinis taikymas, LS struktūra iš draugininko pozicijos, veiklos planavimas, sueigų vedimas, skiltis/gauja, jaunimo programa, draugovės administravimas, "Nes svarbu" mokymų modulis ir kt.

Kur: LS nacionalinė būstinė, Trakų g. 18, Kaunas

Kada: lapkričio 11-12 dienomis.

Kiek: 10 eur LS nariams, susimokėjusiems nario mokestį už 2017 m. (už maitinimą, apgyvendinimą ir mokymų priemones). 15 eur ne LS nariams (nesusimokėjusiems nario mokesčio už 2017 m.).

Registracija: norėdami dalyvauti mokymuose užpildykite šią formą https://goo.gl/forms/zEOctzHv5g3ev4Fy1. Registracija vyksta iki lapkričio 6 d. Vietų skaičius ribotas.

 

Jei turite papildomų klausimų - rašykite mokymai@skautai.lt 

 

Susitikime mokymuose!