Kas Naujo?

Skautų naujienos

2006-11-03

Tarptautinių Sekretorių Forumas Danijoje

2006 m. spalio 26-29 dienomis Danijos sostinėje Kopenhagoje vyko Europos Regiono Tarptautinių Sekretorių Forumas. Renginį organizavo Pasaulinis skautų judėjimas (WOSM) ir Pasaulinė skaučių organizacija (WAGGGS). Forume dalyvavo net 41 WOSM ir WAGGGS Europos Regiono organizacija.

Tai renginys, vykstantis kas tris metus, jame susitinka visų Europos Regione veikiančių organizacijų tarptautiniai sekretoriai.
Lietuvos skautiją renginyje atstovavo l.e.p. užsienio reikalų skyriaus vedėja, pskt. Loreta Senkutė. Forumo metu apžvelgta pastarųjų metų WOSM ir WAGGGS veikla Europos Regione, pristatyti sėkmingiausi projektai, kalbėta apie partnerystę tarp skautiškų organizacijų. Lars Anderskouv pristatė visus partnerystės vystymosi žingsnius.

Darbo grupėse diskutuota apie EVS tarp skautų, partnerystes su kitais regionais, ES programas „Jaunimas“ ir „Veiklus Jaunimas“, šimtmečio renginius, saugumą skautiškų renginių metu ir kt.

Džiugu, kad Lietuvos skautija jau gali pasidalinti didele patirtimi dirbant su partneriais, organizuojant didelio masto renginius, kalbėti apie problemas, kurios kyla vienoms didžiausių ir stipriausių skautų organizacijų.

2007 metais gegužės mėnesį Slovėnijoje vyks Europos Regiono skautų konferencija, joje vėl bus apžvelgti kiekvienos organizacijos metiniai įvykiai, pasiekimai.

LS URS