Kas Naujo?

Skautų naujienos

2006-11-06

„VyšnOdisėja" – sezono uždarymas pagal patyrusius skautus

[i]2006 m. rugpjūtį stovykloje „Pats pat.s." išrinkta Lietuvos skautijos Vyšnių taryba (VT). Rugsėjo mėn. per pačią pirmąją savo sueigą VT nusprendė suorganizuoti bendrą renginį visiems organizacijos patyrusiems skautams. Patyrę skautai vasaros sezoną uždaro tik iškritus pirmam sniegui! Lapkričio 4–5 d. klajota po Žiežmarių miškus, įsikurta miestelio mokykloje.[/i]

Nuo pat šeštadienio ryto į Itakę (Žiežmarių vidurinę mokyklą) suplaukė, susirinko dešimtys nuotykių ištroškusių patyrusių skautų iš visos Lietuvos. Be baimės jie ruošėsi žengti į Aukštaitijos miškų platybes – lydėti patį Odisėją jo kelionėje ir savu kailiu patirti visus nuotykius.

Ir išgirdo jie sirenų dainas, pabuvojo Kalipsės saloje, nepabūgo vienaakio Kiklopo bei patyrė daugybę kitų išbandymų.

Su savo įgula Odisėjas apiplaukė neaprėpiamų platybių Žiežmarių apylinkes ir vakare, šviečiant mėnulio pilnačiai, grįžo atgal į gimtąją Itakę, kur keliautojų jau laukė ypatingų dovanų jiems atgabenę skautai akademikai. Atsakius į keletą suktų klausimų, apibėrė keliautojus akademikai vertingomis dovanomis ir netgi skyrė nuostabią dainą!

Stovyklą aplankė ir LS vyr. skautininkė Gražina Kačergytė bei LS Tarybos narys Liudas Gikaras, kurie domėjosi Vyšnių tarybos veikla ir dalijosi patirtimi su būsimaisiais skautų vadovais. Susirinkę prie vakaro laužo visi keliautojai šoko džiaugsmo šokį – sirtakį, žaidė įvairius žaidimus ir aptarinėjo kelionėje patirtus nuotykius.

„Jei primesit po „pitaką" tai turėsit diskoteką!" – atidarymo rikiuotės metu pranešė didžiosios Vyšnių tarybos nariai, bet... Diskoteka įvyko ir be papildomo mokesčio! Skambėjo legendinė aštuntojo dešimtmečio muzika, pagal kurią šoko net mokyklos budėtoja. Retas stovyklos dalyvis atsisakė tokios pramogos. Iki vėlyvos nakties patyrę skautai negalėjo prisiversti eiti miegoti, kol galų gale nuovargis padarė savo...

Rytą vyšnios pabudo nuo komendanto švilpuko, kuris ragino skubiai keltis ir ruoštis rikiuotei bei pusryčiams. Neprabėgo nė valanda, kai visi stovyklos dalyviai jau stovėjo uždarymo rikiuotėje.

Visi dalyvavę patyrę skautai ir kandidatai gavo simbolines vyšnaites, kurios, tikimės, papuoš kiekvieno uniformą ir bus mielas savaitgalio, praleisto brolių ir sesių būryje, prisiminimas.
„Sudalyvavom, patiko – sugrįšim!" – žadėjo Kauno krašto patyrę skautai. Belieka tik tikėtis, jog stovyklėle nenusivylė nė vienas, ir pirmasis Vyšnių tarybos „blynas", jei ir pasvilo kiek, tai tikrai niekam neapkartino gyvenimo!

Spaudžiame kairę Skirgailos draugovės draugininkei sesei Aušrai Kavaliauskienei, svetingai mus priėmusiai Žiežmarių vidurinėje mokykloje! Ypatingai dėkojame mūsų programos vadovei VT narei sesei Ievai (Vilniaus kr.) už turboekstrafantastišką ir originalią programą! Ir AČIŪ visai Vyšnių tarybai už pastangas ir gerus norus, kad Lietuvos vyšnaitės nebūtų trešnės!


Taigi jiems... HIP VALIO! HIP VALIO! HIP VALIO VALIO VALIO!!!

sesė Milda
Varlyčių skiltis, Žemynos draugovė, Kauno pilies tuntas