Kas Naujo?

Skautų naujienos

2006-11-08

Kvietimas į Pirmiją!!!

Tave domina nacionalinių renginių organizavimas, mokymai, nori tobulėti ir įgyti specifinių skautiškų, profesinių žinių bei įgūdžių, dirbti komandoje, kuri aktyviai prisideda prie Lietuvos skautų judėjimo? – [b]KVIEČIAME TAVE![/b]

Mūsų komandoje tu gali įgyti naujos patirties (gali išmokti daugelio dalykų net ir nestudijuodamas jų), gali kurti ir įgyvendinti savo idėjas, susirasti naujų draugų, prisidėti prie organizacijos veiklos gerinimo.

Žinios ir įgūdžiai, kurių įgysi būdamas LS Pirmijoje: planavimas, organizavimas, idėjų generavimas, lėšų pritraukimas, mokymų vedimas, projektų valdymas, bendravimas su žiniasklaida ar verslo sektoriumi ir dar daug kitų.

Joks universitetas to neišmokys, o patirtį įgysi „saugiame inkubatoriuje“ - organizacijoje.

Keletas Pirmijos komandoje dirbančių narių pamąstymų:

Kodėl yra gerai Pirmijoje? Nes Pirmija išsišifruoja taip: PPastovumas, IIšradingumas, RRūpestis, M - Mokymasis, IIniciatyvos, JJumoro jausmas, AAtsakomybė.
Ieva Leiputė (Mokymų skyriaus vedėja)


Pirmija – tai vieta, kur yra laukiamas kiekvienas skautas, norintis prisidėti prie skautijos darbo iš vidaus. Čia visi gali surasti sau tinkančią ir patinkančią veiklą. Būtent Pirmijoje supranti, kad Lietuvos skautija ne veltui didžiuojasi šūkiu „Pramoga su tikslu“.
Loreta Senkutė (Užsienio ryšių skyrius)


Būna tokių dienų, kai reikia apsispręsti: ar saugiai trypčioti vietoje, ar priėjus iššūkių kryžkelę drąsiai rinktis vieną kelią. Mane traukia tolumos. Taip pat ir skautiškosios. Tolimõs horizonto linijos viliojama atėjau į organizacijos pirmiją. Atėjau stipriai palaikoma savo krašto vadovų – šiauliškių brolių ir sesių.
Būti pirmijoje – tai eiti priekyje, rodyti kelią. Kažin, ar begali būti didesnė atsakomybė? Tačiau ji nėra nepakeliama! Juk pirmija – tai darni komanda. Čia ištartas žodis sulaukia atgarsio, prisiimtas darbas – palaikymo ir pastiprinimo, ateities planai suveda bendraminčius.
Esu ir būsiu tol, kol bus darna tarp „noriu“ ir „galiu“.
Rasa Dumčiūtė (Jaunimo programos skyriaus vedėja)


Pirmija - tai:

Kvalifikacijos kėlimas
- yra daug galimybių tobulėti mokymuose, seminaruose - ir Lietuvos, ir užsienio šalyse;

Įrašas CV - tavo veikla organizacijos nacionaliniu mastu bus puikus įrašas CV, taip pat kaip ir organizacijos rekomendacija, kai ieškosi darbo.

Susidomėjai?

Pagalvok kokioje pirmijos veikloje norėtum dalyvauti?: Užsienio ryšių, Jaunimo programos, Finansų, Suaugusiųjų skautybėje, Viešųjų ryšių, Ūkio, Sekretoriato?
Dėmesio, ypatingai laukiame norinčių dalyvauti Suaugusiųjų skautybėje skyriaus veikloje! Skyrius organizuoja seniūnų sueigas, suvažiavimus, atlieka įvairias vadovų apklausas ir daro vadovų situacijos tyrimus, taip pat rūpinasi savanoriavimo sutartimis ir vadovų palaikymu.

Užpildyk anketą (pridėta prie kvietimo) ir siųsk į LS Nacionalinę būstinę (Trakų g. 18, Kaunas, arba el-paštu: info@skautai.lt)

Jei kils neaiškumų – skambink į būstinę 8 37 422002 arba rašyk info@skautai.lt. Tavo anketos labai lauksime!

Apie Pirmiją sužinosi daugiau interneto svetainėje: www.scout.lt