Kas Naujo?

Skautų naujienos

2006-11-29

Žiemužis `06

Visi su džiaugsmingomis šypsenomis rinkosi traukinių stotyje. Nors buvo ir 7h ryto, miego nesinorėjo. Kur čia miegosim, kai virš šešiasdešimt Vilniaus skautų laukė ir šaukė žiemužį. Išlipę iš traukinio, linksmai žygiavome į stovyklavietę. Kelias tikrai neprailgo. Sustodavome pasigardžiuoti riešutais, pažaisti žaidimų, pailsėti. Štai apie antrą valandą priėjome sodybą Zabarijoje. Įsikūrėme, pavalgėm sriubos. Įvyko nuostabiai džiaugsminga atidarymo rikiuotė, kurios metu nepamiršom paminėti ir mūsų stovyklos viršininko, brolio Augio, gimtadienio. Stebuklai vyko, nors tikros žiemos ir sniego nebuvo.Pirmą kartą “Žiemužio” istorijoje, o tai yra jau trečiasis Žiemužis skautų istorijoje, atvyko ir vyr.sesės. Džiūgavom ir džiaugėmės. Ir štai mūsų jau laukė punktai miške : 1. kaip taisyklingai įsirengti tentą miške per lietų 2. žaidėm nepakartojamus žaidimus (jodinėjom ant raitelių ir sukomės) 3. kūrėme laužus 4. mokinomės pranešti kontrabandą :) Buvo taip linksma, kad net nepastebėjom kaip atėjo vakaras. Atsidarė stebuklingasis langelis ir Jorės balsas skelbė – jau yra maistas! Užvalgėme ir lėkte lėkėm žaisti karinio žaidimo. Nors jau temo ir rodėsi žvaigždutės danguj, miegas mažiausiai visiems rūpėjo. Brolis Šarūnas paskirstė mus į tris komandas: oranžinius, raudonus ,ir žalius. Prieš tai išklausę rimtą instrukciją, užsiklijavę gyvybes (po kai kuriomis netgi slėpėsi kodaiJ), išgirdę švilpuką, puolėme bėgti, gaudyti, plėšti gyvybių ir rinkti kodus. Netgi karvė ramiai sau gulėjusi žolėje, pradėjo garsiai mūkauti.Visas laukas aidėjo nuo karingų skautų šūksnių. Po beprotiškai smagaus karinio žaidimo, visų laukė didžiulis laužas , smagios dainos ir nesibaigiantys žaidimai. Dar tęsiantis laužui patyrę skautai iškeliavo į savo nuostabią naktinę programą, kurią jiems suorganizavo broliai vyčiai. Įspūdžių buvo begalo daug, užduotys įdomios. Laikrodžiai jau rodė po trijų nakties, kai vyšnios grįžo, ir ramybė įsivyravo (nors Blackman‘as dar nemiegojo!). Pamažu pamažu, anksčiau ar vėliau visi ir sugulė... Ryte, ilgas, gal minutę besitęsiantis švilpukas pažadino visus iš saldaus miego. Pusryčiams visi gavo po sumuštinį ir skaniosios košės iš langelio. Po rikiuotės buvome suskirstyti komandomis ir dalyvavome viktorinoje. Vaidinome vaidinimus ,, kaip prisišaukti žiemą‘‘, dalyvavome muzikos šou ,,atspėkite dainą iš pirmųjų garsų ‘‘ (tin tin), galų gale dvi išlikusios komandos galynėjosi, kuri daugiau žino dainų apie saulę. Tačiau, vadovai negalėjo apsispręsti...Teko imtis korupcijos!Po visokių bandymų papirkinėti vis tiek laimėjo Draugystė! Kad ir kaip būtų buvę gaila, kad ir kaip būtume norėję pažiemužiauti dar mažiausiai 10 dienų, atėjo uždarymo rikiuotė, dovanų - slideklių metas ,apdovanojimai už viktoriną! O poto, skruzdėliukas, tvarkymasis, obuolių karas, Blackman‘o medžioklė ir autobusas jau atvažiavo. Ačiū visiems visiems kas dalyvavo, kas kartu valgė makaronus, dainavo dainas ir bėgiojo pievomis ! Sesės Jurgita ir Laura Ragės draugovė

Visi su džiaugsmingomis šypsenomis rinkosi traukinių stotyje. Nors buvo ir 7h ryto, miego nesinorėjo. Kur čia miegosim, kai virš šešiasdešimt Vilniaus skautų laukė ir šaukė žiemužį. Išlipę iš traukinio, linksmai žygiavome į stovyklavietę. Kelias tikrai neprailgo. Sustodavome pasigardžiuoti riešutais, pažaisti žaidimų, pailsėti. Štai apie antrą valandą priėjome sodybą Zabarijoje. Įsikūrėme, pavalgėm sriubos. Įvyko nuostabiai džiaugsminga atidarymo rikiuotė, kurios metu nepamiršom paminėti ir mūsų stovyklos viršininko, brolio Augio, gimtadienio.

Stebuklai vyko, nors tikros žiemos ir sniego nebuvo.Pirmą kartą “Žiemužio” istorijoje, o tai yra jau trečiasis Žiemužis skautų istorijoje, atvyko ir vyr.sesės. Džiūgavom ir džiaugėmės. Ir štai mūsų jau laukė punktai miške :

1. kaip taisyklingai įsirengti tentą miške per lietų
2. žaidėm nepakartojamus žaidimus (jodinėjom ant raitelių ir sukomės)
3. kūrėme laužus
4. mokinomės pranešti kontrabandą :)

Buvo taip linksma, kad net nepastebėjom kaip atėjo vakaras. Atsidarė stebuklingasis langelis ir Jorės balsas skelbė – jau yra maistas! Užvalgėme ir lėkte lėkėm žaisti karinio žaidimo.

Nors jau temo ir rodėsi žvaigždutės danguj, miegas mažiausiai visiems rūpėjo. Brolis Šarūnas paskirstė mus į tris komandas: oranžinius, raudonus ,ir žalius. Prieš tai išklausę rimtą instrukciją, užsiklijavę gyvybes (po kai kuriomis netgi slėpėsi kodaiJ), išgirdę švilpuką, puolėme bėgti, gaudyti, plėšti gyvybių ir rinkti kodus. Netgi karvė ramiai sau gulėjusi žolėje, pradėjo garsiai mūkauti.Visas laukas aidėjo nuo karingų skautų šūksnių.
Po beprotiškai smagaus karinio žaidimo, visų laukė didžiulis laužas , smagios dainos ir nesibaigiantys žaidimai. Dar tęsiantis laužui patyrę skautai iškeliavo į savo nuostabią naktinę programą, kurią jiems suorganizavo broliai vyčiai. Įspūdžių buvo begalo daug, užduotys įdomios.

Laikrodžiai jau rodė po trijų nakties, kai vyšnios grįžo, ir ramybė įsivyravo (nors Blackman‘as dar nemiegojo!).

Pamažu pamažu, anksčiau ar vėliau visi ir sugulė...

Ryte, ilgas, gal minutę besitęsiantis švilpukas pažadino visus iš saldaus miego. Pusryčiams visi gavo po sumuštinį ir skaniosios košės iš langelio. Po rikiuotės buvome suskirstyti komandomis ir dalyvavome viktorinoje. Vaidinome vaidinimus ,, kaip prisišaukti žiemą‘‘, dalyvavome muzikos šou ,,atspėkite dainą iš pirmųjų garsų ‘‘ (tin tin), galų gale dvi išlikusios komandos galynėjosi, kuri daugiau žino dainų apie saulę. Tačiau, vadovai negalėjo apsispręsti...Teko imtis korupcijos!Po visokių bandymų papirkinėti vis tiek laimėjo Draugystė!

Kad ir kaip būtų buvę gaila, kad ir kaip būtume norėję pažiemužiauti dar mažiausiai 10 dienų, atėjo uždarymo rikiuotė, dovanų - slideklių metas ,apdovanojimai už viktoriną!
O poto, skruzdėliukas, tvarkymasis, obuolių karas, Blackman‘o medžioklė ir autobusas jau atvažiavo.

Ačiū visiems visiems kas dalyvavo, kas kartu valgė makaronus, dainavo dainas ir bėgiojo pievomis !

Sesės Jurgita ir Laura
Ragės draugovė