Kas Naujo?

Skautų naujienos

2007-01-13

16-osios Laisvės gynėjų dienos metinės

Turbūt dauguma iš jūsų – vieni tiesiogiai, kiti tik iš vadovėlių – atsimena kruvinuosius 1991m. sausio 13d. įvykius.

Kaip nekeista, bet tą naktį turbūt galima įvardinti kaip vieną tragiškiausių, o kartu ir gražiausių akimirkų Lietuvos istorijoje. Turbūt nereikia priminti, kodėl tai buvo tragiškiausia naktis.

Tačiau kodėl gražiausia?

Nedidelė, beginklė, tačiau vidumi be galo stipri Lietuvos tauta tądien dar kartą įrodė savo vieningumą. Žmonės iš skirtingų vietovių, su skirtingais gyvenimais – visus juos siejo vienas bendras Lietuvos Laisvės troškimas. Didelis ir kilnus, šis Laisvės troškimas ilgai augo ir brendo senelių, tėvų ir mūsų širdyse, ir Sausio 13-oji buvo viena iš tų lemtingų dienų, kai išaugęs troškimas neleido pabūgti kariuomenės ir tankų.

Tačiau po 16 metų... mums ir vėl trūksta to bendro tikslo. Tarsi ryte pabudę, Lietuvos žmonės išsivaikščiojo, pamiršo vienas kitą.

Tačiau visiškai nesvarbu, kur bebūtų ir bedarytų, didžiąjai daugumai širdy dar kirba įskiepyta meilė Tėvynei. Tereikia nepabūgti, atsistot ant kojų ir padėti draugui. Ir kartu statyti tokią Lietuvą, apie kurią anuomet svajojo žmonės, nepabūgę už troškimą ir galimybę mums atiduoti gyvybės...

Budėkime!

Lietuvos skautija