Kas Naujo?

Skautų naujienos

2007-04-01

Atidaromas dar vienas skautų centras Vilniaus mieste

Per paskutinį senosios Vilniaus miesto Tarybos posėdį nuspręsta Lietuvos skautijai ir dar kelioms nevyriausybinėm organizacijom skirti naujas patalpas Vilniuje, Europos prekybos centre.

Lietuvos skautijai numatoma suteikti patalpas 32-ajame „Europos” dangoraižio aukšte, dar kelios jaunimo organizacijos patalpas savo veiklai gaus taip pat netoli - Kalvarijų g. ir Konstitucijos pr.

Pasak dabartinio Vilniaus miesto mero, nevyriausybinių organizacijų rėmimas - itin svarbus Tarybos sprendimas. "Jaunimas - Lietuvos ateitis, todėl aš visiškai pritariu ir džiaugiuosi, kad šioje srityje pagaliau priimti svarbūs sprendimai".

Lietuvos skautijos vyr. skautininkė Živilė Poteliūnaitė teigė apie šį projektą žinojusi jau ankščiau, tačiau nebuvo tikra, ar paskutines dienas skaičiuojanti Vilniaus miesto valdžia dar spės priimti palankų sprendimą. "Labai džiaugiuosi, kad visi sprendimai buvo priimti laiku" - trumpai komentavo Živilė Poteliūnaitė.

Naujose patalpose Lietuvos skautija planuoja atidaryti dar vieną skautų centrą. Dabartinė Vilniaus skautų sueigų vietą, esanti A.Smetonos gatvėje, bus naudojama kaip sandėliukas.

Priminsime, kad prieš metus 32-ajame „Europos” dangoraižio aukšte vyko muzikinio realybės šou filmavimai.