Kas Naujo?

Skautų naujienos

2007-06-28

Karštą vasarą į kalnus (papildyta 07.04)

[img_id]16533[/img_id] Aukščiausia Europos viršukalnė – Mont Blanc (4808 m). Ją dalinasi net 3 valstybės: Prancūzija, Italija bei iš dalies Šveicarija. Pirmieji žinomi įkopę į viršukalnę buvo du asmenys Jacques Balmat ir Michel Paccard dar 1786 metais.



Nuo to laiko viršūnę pasiekė šimtai žmonių, kuriuos bent kiek traukia kalnai, jų neaprėpiami toliai bei pasakiška didybė. Lietuvaičiai yra vieni iš jų!

Kas: šeši Lietuvos Skautijos nariai (kandidatė į vyr. seses Justytė ir penki Kerniai – Paulius, Darius, Rukšte, Kuras, Julius) ir dvi kalnų liūtės Viktorija bei Ligita.

Kur: ant Europos stogo, ten kur sniegas ir gražu

Kada: birželio 29 – liepos 7 dienomis bei naktimis

Kaip: savo kojytėmis bei rankytėmis

Kodėl: nes šis jaunimėlis parako savyje dar turi į valias


----------------------------------------------
Liepos pirma

Skautų būrelis pranešė, kad jau tuoj sės į keltuvą, kuris kelią į Aquilly du Midi (3800m). Kopiantys į Mont Blanc teigia, kad apačioje puikus oras, tačiau ant viršukalnės matosi debesys. Rukšte nuogąstauja, kad su jais daiktų kalnas. Pasak Justytės aplinkui įvairių tautybių turistų minios.

Viva Lituany
----------------------------------------------
Liepos trečia

Vakar prasidėjo vėjas ir sniegas, tad tik pakilę keltuvu nusileidom iki bazines stovyklos ir įsikūrėm. Jei dar 1 diena snigs grisim atgal. Diena oras protarpiais puikus! Nuotaikos kol kas puikios, nors aukštis ir veikia labai keistai.

----------------------------------------------
Liepos ketvirta

Misija Mont Blanc nepavyko...
Vakar užėjo žiaurus vėjas su sniegu. Sugedo abu primusai, mano( Rukštės) sveikata buvo nepavydėtina, tad su nuo sniego pasunkėjusiomis kuprinėm traukėm link keltuvu. Vakar dėl blogo oro jie nesileido, nakvojom salėje 3842metrų aukštyje. Kūneliai ištroškę, bet kokiu skysčiu, tuoj prausimės:)))