Kas Naujo?

Skautų naujienos

2008-08-03

„Skautų akademija" kviečia suaugusius skautus (redaguota 08.07)

[b]Mollina (Ispanija), 2008 spalio 20–26 d.[/b]

Istorija
Po 2007 metų Europos Skautų Konferencijos buvo nuspręsta, kad Europai reikalingas renginys, kuriame savo mintis ir idėjas aktyviai galėtų išreikšti kiekvienas skautas. Dėl šios priežasties šiais metais Ispanijoje organizuojama skautų akademija, truksianti visą savaitę. Dalyviai akademijoje gali dalyvauti jiems patogiu laiku, atvykti ir išvykti, kada tik nori. Akademijos metu bus diskutuojama įvairiomis skirtingomis skautams aktualiomis temomis. Dalyvius konsultuos Europos Skautų Regiono komiteto ir darbo grupių nariai.

Tikslas
WOSM skautiškų asociacijų nariams suteikti galimybę ir erdvę laisvai dalintis savo patirtimi, diskutuoti skautiškame rate, praplėsti savo žinias ir patobulinti praktinius gebėjimus.

Data
2008 spalio 20–26 d.

Vieta
Skautų akademija vyks Europos ir Lotynų Amerikos jaunimo studijų centre (CEULAJ) Mollinoje (Malaga, Ispanija). Centre įrengtos modernios salės su visa reikalinga technika. Apgyvendinimas vienviečiuose ir dviviečiuose hostelio tipo kambariuose. Dėl geros vietos dalyviai galės atvykti su šeimomis, kurių nariai nėra skautai (priimami ir vaikai). Manoma, kad lydintiems asmenims bus galimybė dalyvauti turistinėje programoje po Ispaniją, aplankant Andaluziją – Granadą, Alhambrą ir Costa del Sol paplūdimius.

Dalyvio anketos
Visas dalyvio anketas siųsti Loretai Senkutei (international@skautai.lt) iki šių metų rugsėjo 7 d. 24:00 vietos laiku. Vėliau gautos anketos nebus priimamos. Anketas galite rasti prisegtuke.

Draudimas
Organizatoriai ir Lietuvos skautija nėra atsakingi už dalyvių draudimą. Juo reikia pasirūpinti individualiai.

Dalyvio mokestis
50 eurų dienai.
Į dalyvio mokestį įskaičiuota:
• apgyvendinimas;
• maitinimas;
• programai reikalinga medžiaga;
• kelionė iš Malagos oro uosto iki renginio vietos.
Dalyvio mokestį reikės pervesti pavedimu tiesiai organizatoriams po to, kai gausite dalyvavimą patvirtinantį laišką su visais rekvizitais.

Kalba
Renginio metu bendraujama anglų kalba.

Kelionė
Atrinkti dalyviai gaus dalyvavimą patvirtinantį laišką (iki rugsėjo 15 dienos). Tik tada galima pradėti organizuotis kelionę ir pirkti bilietus. Kelionės išlaidas dengiasi dalyvis.

Papildoma informacija
Jei kiltų neaiškumų, lietuvių kalba klauskite Loretos international@skautai.lt; anglų kalba – Radu Stinghe rstinghe@scout.org

--
URS informacija