Kas Naujo?

Skautų naujienos

2012-09-01

Roverway 2012

Įspūdžiai iš Rovervėjaus arba kaip išmokom rėkt jäätelötötterö

Liepos 19 penkios sesės iš Lietuvos  - Beta, Grytė, Gabija ir dvi Rūtos, išvirto Tamperėj iš traukinio. Kodėl? Nes jau kitą dieną ten turėjo prasidėti Roverway -  9 dienų tarptautinė stovykla, skirta roveriams (16-22 metų amžiaus skautams) iš visos Europos. Taigi išsimiegojusios po ilgos kelionės, ryte patraukėm į Tamperės stadioną, kur vyko viena iš 3 atidarymo ceremonijų, kurias visas pabirusias po visą Suomiją aplankė ne kas kitas, o pats kalėdų senelis. Iš ten virš tūkstančio skautų, išvažinėjo autobusais į savo žygių maršrutų pradžią.

Po kelionės autobusu ir kateriu, atykome į Kuuskajaskari salą – buvusią karinę bazę. Pasistačiusios palapines tarp tankų ir dar kartą apėjusios salą, patraukėm prie vakaro laužo ant jūros kranto.

Kitas 3 žygio dienas persikėlinėjom per salas, plaukiojom baidarėm, jachtom, kateriais, išbandėm suomiškas pirtis, slidinėjom ant akmenų jūroj ir kadangi neturėjom nei vieno brolio, labai akivaizdžiai rodėm sesių iš Lietuvos stiprumą.

5 dieną atvykom į Evo stovyklavietę. Ten likusias dienas gyvenom tarp 4000 kitų skautų iš visos Europos ir ne tik. Dienom vaikščiojom po workshop‘us - mezgėm kepures, mokėmės šokt, daužėm mašinas, rašėm projektus, taškėmės po mišką, vakarais taškėmės po koncertus ir su 500 skautų miške, po milžinišku tentu, šokom užsidėję ausines, nors iš šono tai ir labai keistai atrodė.

 

Aišku negalėjom nenusifotografuot su latviais.

Ir prie savų vartų.

Nors visą savaitę keistai didžiavomės tuo, kad esam visos penkios, per uždarymo ceremonija sutikom sesę Dovilę, kuri pasirodo į Rovervėjų atskrido tiesiai iš Airijos.

Bet kad ir kaip bebūtų gaila, ta tarptautinė patirtis pasibaigė, ir mes, paskutinį kartą atšokusios su begale skautų, išvažiavom namo.

O kadanors, gal dar kas papasakos savo įspūdžius iš sekančio Rovervėjaus Prancūzijoj 2016..

jäätelötötterö!

sesė Rūta