Kas Naujo?

Skautų naujienos

2012-08-31

Išvyksti studijuoti?

Kaip ir visada, skautai tau padės!

 

Išvyksti studijuoti? Žinau, ką tai reiškia - daug netikrumo, neapibrėžtumo, jaudulio ir nežinomybės...

Kaip ir visada, skautai tau padės!

Tam tikslui kuriame duomenų bazę, kurioje gali  įsirašyti save ar savo į didmiesčius išvykstančius draugus, ir krašto, į kurį vyksti, mentorius ar kitas atstovas su tavimi susisieks!

Kodėl?

-          Daugiau nei 65% abiturientų išvykę iš savo gimtojo miesto studijuoti į kitus miestus pasitraukia iš aktyvaus skautavimo. Tai vyksta daugiausiai dėl komunikacijos tarp kraštų ir išvykstančiojo trūkumo. Atsitraukiant yra prarandama galimybė ne tik atrasti naują kraštą, susipažinti su ten skautaujančiais broliais ir sesėmis, bet ir tobulėti ir save realizuoti įvairiose kitose- dar neišbandytose srityse, pvz Pirmijos skyriuose: Jaunimo programos, Užsienio, Mokymų, Komunikacijos, Finansų, Ūkio, Suaugusiųjų, ar net tapti vyr. skautininko pavaduotoju.

-          Kiekvienas kraštas, kiekvienas vienetas yra skirtingi ne tik savo tradicijomis, bet ir veikla. Iš savo patirties galime pasakyti, jog visi yra įdomūs ir kitokie nuo tų, iš kurių išvykome. Susipažinti verta.

-          Įtariu, jog pats/ pati tikrai neprisiruoši paskambinti tuntininkui - prasidės studentiški vakarėliai, bet ne vien tik jie smagu. Rudenį visų didžiųjų miestų skautai rengia sezono uždarymus. Iki jų, norėdamas susipažinti su krašto ypatumais, turėtumei su jais susisiekti. O gal paprasčiau, jei su tavimi susisiektų jie?

Taigi, kaip tai padaryti?

1.       Atsidaryti dokumentą: čia

2.       Susirasti miestą į kurį vyksti (dokumento apačioje matai surašytus didžiausius Lietuvos ir dažniausius studentų pasirenkamus užsienio miestus - jei savojo nerandi, parašyk), paspausti ant to miesto užrašo.

3.       Įvesti savo duomenis.

4.       Laukti skambučio ar laiško ir būti atviram pasiūlymams.

Bendraukime!

Vaiva Juškevičiūtė,

Projekto „Dievui. Tėvynei. Artimui“ mentorių mentorė

Projektas finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis pagal žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programą. Projektas “Dievui. Tėvynei. Artimui.”, kodas VP1-2.2-ŠMM-10-V-02-015