Kas Naujo?

Skautų naujienos

2012-09-02

Skautatinklio gimtadienis Vilniuje (+ video!)

Rugsėjo 1-osios vidurdienį Vilniaus skautų centre šurmuliavo bent 30 sesių ir brolių, susirinkusių pasveikinti skautatinklį su 8-tuoju gimtadieniu.

Rugsėjo 1-osios vidurdienį Vilniaus skautų centre šurmuliavo bent 30 sesių ir brolių, susirinkusių pasveikinti skautatinklį su 8-tuoju gimtadieniu. Kompanija subėgo iš tiesų įvairi - buvo tiek oro, tiek sausumos, tiek jūrų skautų, o taip pat buvo sesių ir brolių ne tik iš Vilniaus, bet ir iš Panevėžio bei Marijampolės. Toks margumynas ypatingai džiugina, nes nuo pat pradžių tylus ir slaptas skautatinklio tikslas yra suteikti erdvę visiems - nuo vilko iki skauto vyčio, nuo Alytaus iki Londono, kuo daugiau nuomonių - tuo geriau, kuo įvairesnės diskusijos - tuo stipriau. 

Taigi, šventę pradėjome pasisveikinimu ir didžiuoju 'vas ki či' čempionatu (beje, labai smagus žaidimas - pabaigoje dalinuosi taisyklėmis), kurio nugalėtoja turėjo garbės atskleisti didžiąją naujo sezono naujieną - skautai.lt logotipą! 

Jį galėsite pamatyti ant įvairių skautatinklio suvenyrų, o pirmiausiai... ant tikrų skautatinklio emblemų! Už logotipą labai ačiū broliui Aivarui iš Keruočio tunto.

Gimtadienis nebūtų gimtadienis, jei neturėtume... torto! O skautiškas gimtadienis nebūtų skautiškas gimtadienis, jei tortas būtų atneštas iš parduotuvės. Taigi visi šventės svečiai susiskirstė komandomis ir gamino aštuonis tortus bei varžėsi originaliausio konkurse.

Nugalėjo sesės Rūtos iš Vilniaus ir brolio Gintaro iš Panevėžio tortas pavadinimu "Branderburgo vartai". Jis netgi buvo dekoruotas iš vaflių išpjaustytais žmogeliukais! 

Vakarėlis tęsėsi su muzika, žaidimais, torto smaguriavimu, naujomis pažintimis ir gera nuotaika. O ką jau kalbėti apie vyr. skautininko šokius? Ne bet kam pasiseka šitokius dalykus pamatyti!

Sakyčiau, visai nebloga rugsėjo 1-oji ir dar geresnis gimtadienis. 

 

Laima

P.S. "Vas ki či" žaidimas. Dalyviai susiskirsto poromis ir tarpusavyje žaidžia "vas ki či". Sužaidus vieną turą. pralaimėtojas tampa savo porininko palaikymo komanda, o laimėtojas eina žaisti su kitu laimėtoju. Taip finale gaunasi, kad lieka dvi palaikymo komandos dviems žmonėms. Baisiai smagu ir pašūkauti ir pavaskinti!