Kas Naujo?

Skautų naujienos

2013-04-11

Atokvėpis Kandersteg'e (atnaujinta)

-Hi, two tickets to the scout centre, please. -That's fine, it's free for scouts.

-Hi, two tickets to the scout centre, please.
-That's fine, it's free for scouts.

Išgirdus šiuos žodžius iš Kandersteg'o autobuso vairuotojo, pradėjome iki galo suvokti, kad atvykome ten, kur išties pildosi skautiškos svajonės. Dviems sesėms - Akvilei ir Kornelijai nusišypsojo sėkmė, todėl galime atstovauti Lietuvą tarptautiniame roverių renginyje "Agora 2013" Kandersteg'e, Šveicarijoje, kartu su vyr. skautais iš Anglijos, Airijos, Danijos, Islandijos, Rumunijos, Prancūzijos, Suomijos, Portugalijos, Maltos bei Ispanijos.

Atvykusios vakar vakare, pristatėme mūsų sukurtą filmuką apie roverius Lietuvoje.
(Parodysime jums vėliau, nes intenetas čia lėtokas ;))

Visus dalyvius labai suintrigavome tuo, kad vyr. skautų programa Lietuvoje yra tokia paslaptinga. Sužinojome, kad kitose organizacijose nėra tokio dalyko kaip kandidatavimas į vyr. skautus, todėl visi labai klausinėjo, kaip tas kandidatavimas atrodo. Taip žaidėme tarptautinės prekybos žaidimą, kur Akvilė su broliais iš Islandijos, Prancūzijos bei Maltos pavertė Ganą turtinga valstybe :)

Šiandien turėjome daugybę diskusijų apie savanorystę, roverių programas mūsų šalyse, pilietybę kaip tapatybę ir kitus dalykus. Net ir pasibaigus sesijoms nenutyla diskusijos apie patirtis savo valstybėse bei programos ypatybes.

Šiuo metu laukiame tarptautinio vakaro - vaišinsime užsieniečius juoda duona su varškės sūriu bei medumi ir pristatysime artėjančią Jubiliejinę stovyklą.



(2013.04.12)

Labas!

Vakar labai smagiai sudalyvavome Tarptautiniame vakare. Žinoma, pristatėme JS, pavaišinome visus duona ir sūsiu su medumi ir visi kartu ilgai ir smagiai leidome vakarą. Negalvojome, kad šokti pagal "Gangnam style" gali būti smagu, na bet su skautais viskas yra kiek kitaip...


Šiandien pagaliau turėjome laiko pasivaikščioti po Kandersteg'ą ir dar pamatėme sniego griūtį. Gera žinoti kad ji taip toli nuo mūsų, nors garsai ir gąsdinantys :)



Čia tęsiasi diskusijos apie visokius įmanomus ir nelabai projektus bei apie savas patirtis. Šiuo metu vyksta "Messengers of peace" pristatymas. Kai grįšime, papasakosime daugiau, o tuo tarpu apsilankykite čia http://scoutmessengers.org/en/welcome/front

Linkėjimai iš Alpių!

Kand. į vyr. sk. Akvilė Milkevičiūtė ir Kornelija Ulskytė