Kas Naujo?

Skautų naujienos

2015-01-18

Konkurso TIKROJO MAZGO RITERIS laimėtojai

Kurie vadovai šiais metais buvo patys pačiausi?

Jau gražia tradicija tapusiame šauniausių Lietuvos skautijos vadovų konkurse šiemet vėl vyko įtempta kova tarp vadovų, ypatingai pasižymėjusių per metus ir savo vienetų rekomenduotų tapti Tikrojo Mazgo damomis ir riteriais.

Šių metų konkurse buvo nominuoti 13 vadovų, ir visi susilaukė daug balsų. Visiems jiems norėtųsi įteikti šį garbingą pripažinimo ženklą, tačiau po atkaklios kovos balsų daugumą laimėjo 6 vadovai, kurie buvo apdovanoti Tikrojo mazgo ženklais konkurso „Gražių dainelių daug girdėjau“ metu.

 

 

Pirmasis titulas – Metų specialisto – atitenka sesei Barborai Drąsutytei, už tai, kad jos iniciatyva gimusi “Viso pasaulio draugo” specialybė sužavėjo visus nuo mažiausio vilko iki didžiausio vyčio. 


 

 

 

 

 

 

Metų pastabiausiomis, išrinktos dvi vadovės, pastebinčiomis visus nuo mažiausio iki didžiausio: pirmoji sesė labai visais rūpinasi, moko būti draugiškais, yra rūpestinga, visada linksma, laikosi skauto priesakų, myli gamtą, moka bendrauti su sesėm ir broliais. Tai – visos jos draugovės pasirašyti žodžiai. Sesė Jolanta Lukšienė.

 

 

 

 

 

Antroji, kaip rašo jos skautukai, pamato, kaip  jiems liūdna, ar kas negerai. Be to, ši vadovė buvo nominuota ir savo skautų tėvelių, kurie rašo: „Labai smagu su šia vadove bendrauti, ji pastebi ir numato ko ir kaip reikia tėveliams.“ Tai sesė Justina Vyšniauskaitė.


 

 

 

 

 

 

Trečioji nominacija – rūpestingųjų metų mamų ir tėčių – kaip visuomet sulaukė daugiausiai nominantų. Net 6 vienetai savo vadovus šiemet laiko antrosiomis mamomis ir tėčiais, bet daugiausiai palaikymo balsais vadovė Rosita Guzaitienė už tai, kad ji, pati savo šeimoje augindama 3 vaikus, spėja pasirūpinti ir kitais. Jos iniciatyva jau 5 metus iš eilės vyko skautiškų šeimų stovyklos, kuriose kasmet sulaukiama vis gausesnio šeimų būrio su vaikais.


 

 

 

Ir taip pat šioje nominacijoje lygiai su Rosita balsais dalijasi Mikas Gerliakas, kuris, cituoju: „visada pasirūpina, kai neturiu ir man padaro žygio pagalius ir kiekvieną kartą ant jų išraižo mano vardą. Rūpinasi jis manimi kai lenda ir vyresni ir visai nepatyrę skautai ir yra apgynęs, bet ne tik mane. Ai, ir dar jis visada supranta ir leidžia padraugauti su skautėm, o kartais net su vyčiais ir pricais.“

 

 

 

 

 

 

 

 

O Metų kūrybiškiausiu, visus užkrečiančiu savo idėjomis, šiemet tapo Simas Strioga - nes nes kai stovyklose yra Simas - stovykla yra žymiai geresnė, įdomesnė, naudingesnė ir linksmesnė!


 

 

Sveikinam nugalėtojus, palaikom visus dalyvavusius, ir linkim bei primenam visiems skautams: jūsų vadovai – patys geriausi, sumaniausi ir labiausiai jus mylintys, tad nepamirškite jiem padėkoti visus metus!