Kas Naujo?

Skautų naujienos

2014-10-28

Ką skautai veikia užsieny?

Arba "Baltic Sea Meeting 2014"

Ką skautai veikia užsieny arba Baltic Sea Meeting 2014

Gal pažaiskim žaidimą? Labai paprastą ir lengvą, jo pavadinimas : „Surask Lietuvos skautus“

Pavyko? Žinoma, kad taip :)

 

Tai br. Povilas Dabrila ir s. Monika Paulauskaitė .

Spalio 3-5 dienomis, kol Lietuvos skautijos Taryba ir Pirmija plušo strateguodami, jie lankėse Taline vykusiame Baltijos regiono skautų susitikime.

Įsimaišę tarp lenkų, suomių, rusų, vokiečių ir kitų, prie motinos Baltijos žygiuojančių skautų, jie gilinosi į įvairaus tarptautinio skautavimo galimybes regionuose ir mažesniuose vienetuose. Taip pat, gvildeno ekologines mūsų regiono peripetijas, skaičiuodami šalių biotalpumą bei savajį ekologinį pėdsaką.

Susitikimo dalyviams Monika ir Povilas pravedė beprecedentes, paprakaituoti vertusias kūrybines dirbtuves apie tarptautinį skautavimo aspektą skautiškų specialybių plotmėje. Kaip pamatą, užsiėmimui jie naudojo naująją specialybę – „Viso pasaulio draugas“, kuri dar tik skinasi kelią mūsų Skautijoje. Susitikimo dalyviai uoliai pildė programos punktus,  remdamiesi savo gausia tarptautinio skautavimo patirtimi.

Vėliau, išklausę panegirikas apie aibę artėjančių renginių, jie susitikimo dalyviams patarė 2018 vasarą nieko neplanuoti, nes jų Lietuvoje lauks dar neregėto grožio ir masto Jamboree.

Sekmadienį, vakarop, mūsų istorijos herojai, kartu su susitikimo superherojumi „U“ (liet. „TU“) iškėlė bures ir pasuko atgalios, link gimtų krantų.

Jei ir tu norėtum patirti kažką panašaus, yra pora takelių:

  1. Jei tau iki 18 – griebk savo vadovą, rašyk laišką international@skautai.lt ir lėk į artimiausią stovyklą užsienyje;
  2. jei tau 18+ - nedvejodamas užkariauk Skautų Forumą, kuris pasiūlys ne vieną meškerę tarptautinėms žuvims gaudyti.

O kol kas, sakome ne iki, o iki pasimatymo!