Kas Naujo?

Skautų naujienos

2015-01-16

Realybės šou Specialistas - PASKUTINĖ savaitė

Realybės šou pabaiga. Kas nugalėjo?!

Iškilmingai skelbiame projekto Specialistas pabaigą!

Laukdami skautiško dainų konkurso GDDG, norime dar kartą pasidžiaugti mūsų aštuoniais fantastiškais specialistais, kurie kiekvieną savaitę stengėsi, mokė ir mokėsi, ir dar spėdavo savo džiaugsmais pasidalinti su mumis. Ačiū jiems, už jų didelį darbą, ir jums, projekto žiūrovai, nes be jūsų balsų ir palaikymo šis realybės šou nebūtų įsibėgėjęs taip stipriai!

Na o dabar - momentas, kurio visus tris įtemptus projekto mėnesius nekantriai laukėme - skelbiame projekto nugalėtojus:

                                                                              1 vieta - Remigijus Pozniakovas (1651 balsai)

                                                                              2 vieta - Titas Gurskis (1178 balsai)

                                                                              3 vieta - Eglė Naimavičienė (393 balsai)

                                                                              4 vieta - Odeta Autukaitė

                                                                              5 vieta - Barbora Drąsutytė 

                                                                              6 vieta - Ugnė Kanapeckaitė

                                                                              7 vieta - Ugnė Skorupskaitė

                                                                              8 vieta - Gabija Vyšniauskaitė

 

Taigi, nuoširdžiai sveikiname brolius Remigijų ir Titą, bei sesę Eglę, kurie pasidalins mūsų realybės šou prizinį fondą - kaip ir žadėta, pirmosios vietos nugalėtojui atitenka 90 e., antrosios - 60 e., trečiosios - 40 e.  vertės dovanų kuponai. Specialistus sveikinti ir jais pasidžiaugti kviečiame rytoj, konkurso Gražių Dainelių Daug Girdėjau metu, kai apdovanosime mūsų geriausiuosius! 

Taip pat negalime pamiršti ir jūsų, aktyviųjų žiūrovų, kiekvieną projekto mėnesį sparčiai balsavusių už savo favoritus ir dalyvavusių mėnesio totalizatoriuose. Taigi, per tris projekto mėnesius totalizatoriuose kelialapius į Specialybių Akademiją laimėjo:

Spalio mėnuo - Deimantė Mikšytė (Šiaulių kraštas)

Lapkričio mėnuo - Greta Mockutė (Kauno kraštas)

Gruodžio mėnuo - Nojus Grockis (Kauno kraštas)

Jei pažįsti brolį Nojų - kumštelk jį į pašonę ir paragink susisiekti su mumis Lietuvos skautijos facebook puslapyje. Na, o su likusiais nugalėtojais susisieksime asmeniškai. 

Na, o pasidžiaugus projekto sėkme ir mūsų nugalėtojais, kviečiame paskutinį kartą pažiūrėti, kaip paskutiniąją projekto savaitę gyveno specialistai. Paskutiniai specialistų nuotykiai, sueigos ir atsisveikinimo žinutės tavęs laukia čia:

 

Sesė Ugnė Skorupskaitė, Kraštotyrininko specialybė

Šią, paskutinę savaitę, aš noriu padėkoti "Specialisto" komandai už šį projektą. Nebuvau nei ta, kuri įdėjo daugiausiai pastangų į šį projektą, nei ta, kuri labai sekė kas čia vyksta, nei ta, kuri buvo labai laiminga dėl šio projekto. Bet specialybės yra viena iš vaikus labiausiai traukiančių skautavimo dalių ir aš labai džiaugiuosi, kad Lietuvos skautijoje turime žmonių, kurie imasi atsakomybės, kuria tokius projektus ir juos įgyvendina. Džiaugiuosi ir tuo, kad projekte dalyvavo nemažai vadovų - projektas gavosi daug rimtesnis, nei aš įsivaizdavau, kai man pirmą kartą apie jį papasakojo. Aš išmokau šitą naujo - tikiuosi, išmoko ir mano bebriukai. Palinkėsiu visiems kantrybės, entuziazmo ir noro atrasti naujus dalykus. Ir nepamirškite, kad norint viskas įmanoma.

 

 

Sesė Gabija Vyšniauskaitė, Kinologo specialybė

Kelios dienos prieš šiandieninį kinologo specialybės susitikimą šiek tiek pagąsdinau būsimas specialistes - pranešiau apie jų laukiantį testą. Vis dėlto, mokydamasi universiteto egzaminams nespėjau paruošti žadėtojo testo. Kita vertus, turbūt taip nutiko dėl to, kad jau seniau jaučiau, jog jaunajam kinologui svarbiausia ne faktinės žinios, o noras mokytis. Mokykla skautėms ir taip paruošia pakankamai egzaminų. Todėl šį kartą darėme tą patį, kaip ir per pirmąjį užsiėmimą - reikėjo raštu atsakyti į klausimus, į kuriuos atsakymus skautės pateikė jau pirmajame užsiėmime. Vėliau pamažu kartojome tai, ką mokėmės nuo pradžių. Kadangi visko nespėjome užbaigti, susitiksime dar kartą - tuomet pažangiausiųjų lauks ir specialybės ženkleliai :)
 
Nuostabus jausmas, už kurį noriu padėkoti visoms būsimoms kinologėms, aplankė šiandien, kai į užduotą klausimą iš karto sulaukdavau kelių atsakymų. Ir visi jie buvo teisingi! Taip pat sulaukiau klausimų, į kuriuos nežinojau atsakymo. Ačiū jums!
 

 

 

 

Sesė Ugnė Kanapeckaitė, Pirmosios pagalbos specialybė

Šį kartą pasiskirstę valtimis prisiminėme visas savo pirmosios pagalbos žinias. Valtys per 1 min. turėdavo paruošti kuo originalesnius jiems skirtos pirmosios pagalbos temos pristatymus. Kuo originalesnis, informatyvesnis bei tikslesnis pristatymas, tuo daugiau taškų valtis gaudavo. Skautų originalumas atsiskleidė įvairias  būdais: spektakliais ( ir nuo saulės smūgio alpom ir nuo erkių bėgom), sukurtais reportažais, dainom ir pokalbių laidom. 
 
Labai labai AČIŪ sesei Ievai už šią nuostabią ir linksmą sueigą! :)

 

 

 

Sesė Eglė Naimavičienė, Kinologo specialybė

 

Brolis Remigijus Pozniakovas, Žvejo specialybė

 

 

 

Sesė Barbora Drąsutytė, Viso pasaulio draugo specialybė

"Specialistui" artėjant prie pabaigos, "Viso pasaulio draugo" specialybė nežada ilsėtis. Nuo vasario naujų iššūkių ieškoti leisis skaučių draugovė. Būtinai papasakosiu, kaip mums sekasi -prisijunkite prie Facebook grupės "LS URS tarptautinės naujienos" :)
 
O pabaigai norisi trumpai papasakoti apie dar vieną dalyką, kuris šią savaitę netikėtai grįžo į mano akiratį. Jau greitai susirinksime Kaune į skautiškų dainų konkursą. O ar žinojote, kad Jungtinės Karalystės ir dar kelių šalių skautai turi jau ne vieną dešimtmetį skaičiuojančią tradiciją kasmet statyti neretai profesionaliems mažai kuo nusileidžiančius spektaklius, vadinamus Gang Show?
 
Gang Show istorija prasidėjo, kai 1932 m. roveris (vyresnysis skautas) vardu Ralph Reader sutiko padėti skautų draugovei suorganizuoti lėšų pritraukimo renginį - spektaklį. Kadangi R. Reader pats dirbo teatre, nusprendė, kad pastatymas turėtų būti kuo profesionalesnis. Spektaklis ilgai neturėjo pavadinimo, kol vieną dieną... Pasakoja R. Reader: "Per vieną repeticiją <...> [p]aprašiau vieno berniuko sukviesti aktorius, kad galėtume repetuoti toliau. Kai berniukų būrys grįžo į salę, paklausiau savo pasiuntinio: "Ar visi sugrįžo?" O jis pažvelgė į mane ir Cockney tarme atsakė: "Tikrai taip, tamsta, visa chebra čia" [Aye, aye, Skip; the gang's all here]". Aš sustingau vietoje. "Visa chebra čia!" 'VISA CHEBRA ČIA!' Aha! Čia ir bus mūsų spektaklio pavadinimas." Spektaklis susilaukė pasisekimo ir virto tradicija - ilgainiui jie imti vadinti Gang Show. Į bendrą spektaklio organizavimą jauni žmonės įtraukiami kuo labiau, nes juk pats smagumas ir yra tai, kad bendro komandinio darbo dėka galima sukurti kažką tooookio didelio! 
 
Man neteko matyti nė vieno Gang Show... Bet kažkodėl, artėjant GDDG, prisiminiau šią tradiciją. BP sakė, kad vienas iš skilčių sistemos "kabliukų" yra tai, kad joje panaudojamas natūralus vaikų poreikis burtis į "gaujas", "grupuotes", "chebras" (gangs). Linkiu daug kūrybingų idėjų visoms skautiškoms "gaujoms" - nieko nėra neįmanomo :)
 
Gang Show ištraukų, pavyzdžių, galima pamatyti:
ir t.t.
 
 
 

 

Sesė Odeta Autukaitė, Laužavedžio specialybė

 

 

 

Brolis Titas Gurskis, Astronomo specialybė

 
Šią savaitę įvyko "finalinė" astronomijos sueiga, kuriai veiklos tikrai netrūko. Sueigą pradėjome nuo "namų darbų" - kiekvienas skautas turėjo pasiruošti ir trumpai papasakoti apie vieną iš duotųjų temų (astronomijos istorija, astronomijos naujovės, senovės baltų astronomija). Klausėme pačių įdomiausių pasakojimų, kai staiga, brolis Vainius nusprendė pasidalinti savo kūrybos eilėraščiu apie astronomiją (žodžiai ir skyryba netaisyta):
 
Guliu ir nieko nesuprantu:
Kur aš esu?
Tiek daug šviesulių,
Kad net... baisu!
 
Mano baltų rūtų pieva
Sunyko kaip teismo diena.
Pala, ten gi dangaus pažiba!
Atpažinčiau ją net sapne.
 
Tai žvaigždė Šiaurinė,
Išsivertus kaip katė.
O ten - Gervė,
Erelis, Laputė...
 
Jausmas lyg juos žinočiau,
Kiekvieną asmeniškai pažinočiau...
 
 
Po nerealiai linksmos poezijos, visi likome apšalę... Būtume šušaukę šūkį, tačiau netoliese vyko posėdis, kurio trukdyti neišdrįsome... ;)
 
"Baisiausia" dalis buvo atsiskaitymas - kiekvienas turėjo atsakyti į suktą astronominį klausimą. Mano paties nuostabai, net į tokius klausimus, kurie neturi atsakymo, buvo atsakyta itin... išradingai!
 
 
Galų gale, buvo išdalintos astronomijos specialybės emblemos ir... specialios astronominės apyrankės, prie kurių ilgai visi bendrai dirbome :) Iš viso net 11 Kaukų įgijo astronomijos specialybę!
 
 
 
Dar kartą noriu padėkoti visiems - AČIŪ! Iki susitikimo GDDG! ;)