Kas Naujo?

Skautų naujienos

2015-05-21

INTERCAMP 2015: Įspūdžiai iš Lenkijos!

Viskas apie neįkainojamą patirtį, kurią gavome iš "The Neighbours 2.0" projekto!

Trumpai apie viską

Mes (Julija, Titas, Lukas, Paulius, Alina, Ignas, Jokūbas, Benas, Dominykas, Laurynas, Vincenta ir Neringa) esame 12 laimingųjų LS delegatų, kurie dalyvauja Lietuvos ir Lenkijos jaunimo mainų fondo finansuojamame  "The Neighbours 2.0" projekte gegužės 22-29 dienomis. Projektą parengė ir organizuoja Lenkijos skautų organizacija  ZHP kartu su partnere Lietuvos skautija.

Projektas susideda iš skautiškos tarptautinės Intercamp stovyklos (gegužės 22-25 dienomis) ir klajonių po Lenkiją su 12 vietinių skautų iš ZHP (Związek Harcerstwa Polskiego) organizacijos (gegužės 26-29 dienomis).

Intercamp - tai tarptautinė keliaujanti stovykla, kasmet susilaukianti net iki 2000-3000 dalyvių! Šiais metais ji vyks Nysos mieste, Lenkijoje. Galutiniai stovyklos dalyvių duomenys (maža klaidelė - iš Lietuvos vyksta 12, o ne 13 delegatų):

Daugiau informacijos apie Intercamp stovyklą galite rasti čia: http://www.intercamp.info/en/ https://www.facebook.com/intercamp

 

Pasiruošimas stovyklai

Atrodo, jog pasiruošti stovyklai yra kelių minučių darbas, juk kas čia tokio baisaus? Kiekvienas susikrauna kuprinę su būtiniausiais daiktais ir pirmyn? Deja... Tarptautinės stovyklos yra visiškai kitas reikalas. Viskas, nuo kelionės planavimo iki net smulkiausių suvenyrų renginio organizatoriams, turi būti apgalvota ir pergalvota daugybę kartų. Ypač sudėtinga yra tolygiai pasiskirstyti darbus tokioje didelėje delegacijoje (net 12 skautų!) ir sužiūrėti, kad kiekvienas juos nuoširdžiai atliktų. Po neapsakomos daugybės ginčų ir nesusipratimų, mes, LS delegatai, pagaliau galime drąsiai pasakyti: "Intercamp, here we come!". Jau šiandien išvykstame į Lenkiją, tad sekite mūsų įspūdžius Skautatinklyje bei Facebook'o URS grupėje (https://www.facebook.com/groups/LSURS/)!

Filmukas, kurio sukūrimas buvo vienas iš mūsų darbų, kuriuos turėjome atlikti dar prieš stovyklą: 

 

 

 

 

 

Image result for lietuvos ir lenkijos jaunimo mainų fondas    Image result for zhp opolska