Kas Naujo?

Skautų naujienos

2015-07-18

Baltic Jamboree Estijoje!

Lietuvos skautijos delegacijos nuotykiai Blatic Olympic Jamboree - Ancient Games.

Lietuvos skautijos delegacija

 

Nuo liepos 14 dienos, didžiausia visoje istorijoje tarptautinė Lietuvos skautijos delegacija leidžia laiką Estijoje, Tagametsos miestelyje vykstančioje stovykloje Baltic Olympic Jamboree - Ancient Games. 

Stovyklos programą apima dvi temos – tai tradicinės Olimpinės žaidynės ir Baltų tautų folkloras bei papročiai.

Kasdien stovyklos dalyviai turi galimybę išbandyti save vienoje iš trijų sričių – tai sportas, gamta ir proto žaidimai. Sportiniai užsiėmimai leidžia skautams išbandyti jėgas ir įvertinti savo skilties komandinio darbo gebėjimus, įveikti neįveikiamas kliūtis ir pasivaržyti su kitais dalyviais. Gamtos programa - tai išgyvenimo gamtoje įgūdžiai, kitos naudingos žinios apie aplinką ir dvasinį susiliejimą su gamta bei protą, atmintį ir pastabumą išbandantys žaidimai -  šį sritis išbando dalyvių gudrumą ir budrumą. Baltijos šalių atstovai kasdien veda temines dienos veiklas taip dalindamiesi žiniomis apie savo krašto kultūrą ir istoriją. Na, o paskutinę stovyklos dieną visa konkurencija bus pamiršta ir visi stovyklos dalyviai atnaujins savo draugystės ryšius žaidimais, o tai džiugiai atšvęst vakaro lauže. Pristatydami savo šalių kultūrą, Latvijos, Lietuvos ir Estijos bei kitų dalyvaujančių šalių skautai kasdien skiria laiko šalių dainoms, žaidimams ir šokiams. 

 

LS komunikacija

 

Stovyklos dalyvio mokestis dalinai finansuotas įgyvendinant projektą "Bendradarbiaukime ir draugaukime", kurį finansavo Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.