Kas Naujo?

Skautų naujienos

2016-11-13

Skautiškos gėlės Budapešte

Kaip Kauno krašto Kaukų draugovės Aguonėlių skiltis Skilčių metų užduotį interpretavo.

Šįkart mes, Kauno krašto Kaukų sesės Aguonėlės, norėtume pasidalinti dviejomis užduotimis, kurias atliko Skilčių konkursui. Mums pavyko užmegzti kontaktus su Rugiagėlių (vengriškai Búzavirág) skiltimi iš Vengrijos, apturėjome virtualią sueigą ir nuvykusios į svečią šalį išmokinome jas 3 lietuviškus ir skautiškus dalykus.

Aguonėlės Austėja ir Paulina susitiko penktadienio vakarą, kad pabendrautų su vengrėmis. Bendra virtuali sueiga buvo...na...šiek tiek susimaišėme su Lietuvos ir Vengrijos laiko skirtumu, taip pat kilo vaizdo trukdžių ir vengrės mus prastai matė kompiuterio ekrane. Bet buvo išties įdomu ir linksma. Gerai nusiteikusios skautės, skautaujančios Šv. Kristoforo būryje, mums prisistatė, papasakojo apie savo skiltį ir skautavimą jų šalyje. 

 

Tačiau pagalvojome, kad neužtenka vien susisiekti  su Vengrijos sesėmis. Čiupome brolį Mantą į parankę ir išsiruošėme į Budapeštą - Vengrijos sostinę. Nuotykiam ten prireiktų ne vieno straipsnio, taigi čia užteks paminėti, jog linksminomės ir džiaugėmės šiltu rudenišku oru išsijuosę.

Nuvykus į Budapeštą atėjo laukiamiausias metas – gyvas susitikimas su Rugiagėlių skilties skautėmis. Sesės Eglė  ir Paulina išmokino vengres trijų dalykų, o Rugiagėlės joms padainavo trumpą vengrišką dainelę. Visų nuostabiausia buvo tai, kad sesės rugiagėlės mums iš kepė pyragą su aguonomis. O apie tai, kaip smagiai leidome laiką drauge, galite pažiūrėti filmuke ;)  

kandidatė į pat. sk. s. Paulina