Kas Naujo?

Skautų naujienos

2011-11-03

Skautų akademijai praūžus...

Pirmieji Laimos ir Tomo įspūdžiai iš Skautų akademijos 2011, Paryžiuje.

Praeitą savaitgalį, spalio 28 – lapkričio 1 d. , LS vyriausiasis skautininkas Tomas Rakovas ir komunikacijos skyriaus vedėja Laima Dagytė dalyvavo tarptautinėje skautų vadovų akademijoje Paryžiuje.

Skautų akademija – tai jau ketvirtus metus iš eilės vykstantis sąskrydis, skirtas skautų vadovams iš visos Europos. Tai yra bendras Pasaulio skautų judėjimo organizacijos (WOSM) ir pasaulio skaučių ir vedlių organizacijos (WAGGGS) Europos regionų renginys, kurio metu skautiškų organizacijų vadovai  dalinasi patirtimi ir mokosi įvairiausių dalykų.  Šių metų skautiškos akademijos tema buvo „Augimas per kokybę“. Akademijos darbo grupėse daug dėmesio buvo skirta organizacjų plėtros, vadybos ir skautiškų programų tobulinimo klausimams.

Vis dėlto, kas yra skautiška kokybė?

Kuo pasižymi moderni skautų organizacija?

Iš kur atsiranda lyderiai organizacijoje ir visuomenėse?

Ką daryti, kad skautiškos programos tiktų ir vaikinams ir merginoms?

 

Jūsų dėmesiui – sesės Laimos ir brolio Tomo video reportažas iš Skautų akademijos 2011.

Čia išgirsit, kaip sekasi mūsų sesei Dovilei Barcytei savanoriauti Prahos skautų centre.  Suomijos skautai  papasakos apie didįjį kitų metų nuotykį – Roverway 2012,  o skautė iš Danijos kviečia į savo tautinę stovyklą, kurioje bus net 35 000 žmonių.  Be to, sužinosite, kas ir kodėl nešioja net šešis Gilvelio kauliukus..

Tuo tarpu, komentaruose prašome ir Jūsų pasidalinti, kaip suprantate, kas yra „skautiška kokybė“?