Kas Naujo?

Skautų naujienos

2012-05-12

Oro skautai dalyvavo Lietuvos aeroklubo šventėje

Vilniuje vykusioje aviacijos šventėje oro skautai pristatė savo veiklą visuomenei.

Praeitą šeštadienį, gegužės 5 dieną didžiausia bendrosios aviacijos organizacija – Lietuvos aeroklubas minėjo veiklos 85-metį ir organizavo iškilmingą aviacijos šventę. Jau nuo ryto aviatoriai rinkosi Vilniuje, pievoje prie Baltojo tilto ir ruošėsi vidurdienį prasidėsiančiai šventei.


Šventė pradėjo šv. Mišios Arkikatedroje, po jų aviatoriai išsirikiavo eisenai gatvėmis iki Baltojo tilto. Vėliau sekė parašiutininkų šuoliai, su Lietuvos, Lietuvos aeroklubo, FAI vėliavomis skambant Lietuvos Himnui, sraigtasparnio ir malūnsparnio pasirodymas, lėktuvo akrobatinis skrydis. Specialią programą buvo paruošę Europos čempionai aviamodeliuotojai.


Aviacijos šventėje dalyvavo ir oro skautai iš septintąjį gimtadienį mininčios Antano Arbačiausko oro skautų draugovės. Geltonasis sklandytuvas traukė vaikų dėmesį ir tapo vienas populiariausių šventės akcentu. Tik šventei prasidėjus būriavosi vaikai su tėvais ir domėjosi mokomuoju sklandytuvu LAK-16, kuriuo gali skraidyti vaikai nuo 12 metų. Kiekvienas vaikas vos kelias minutes pasėdėjęs piloto kėdėje ir išbandęs kaip yra valdomas sklandytuvas, švytėjo džiaugsmu ir noru skristi. Tai buvo puiki galimybė oro skautams pristatyti savo veiklą aviatoriams ir į šventę susirinkusiems vilniečiams. 

Daugiau vaizdų iš šventės:

http://www.diena.lt/vaizdai/albumai/miesto-kronikos/lietuvos-aeroklubui-85-eri-12309

http://www.delfi.lt/fotogalerijos/aviatoriai-eitynemis-ir-skrydziais-mini-aeroklubo-sukakti.d?id=5975

http://www.15min.lt/gallery/show/vilniecius-subure-aviacijos-svente-24797