Kas Naujo?

Skautų naujienos

2013-04-25

Didžiosios Britanijos skautės nuotykiai Belgijoje

Skautė iš Didžiosios Britanijos Erin dalinasi savo tarptautinio skautavimo patirtimis.

Sveikas, skautatinkli!
 

Šiandien savo tarptautinio skautavimo patirtimi su mumis dalinasi 19 metų sesė Erin BillingtonDidžiosios Britanijos. Ji, kartu su Leičesterio skautais, 2011 metais lankėsi ir Lietuvoje, kur juos šiltai priėmė Panevėžio kraštas. Štai ir jos laiškas Jums.

 

                Sveiki, skautai,

                Mano asmeninė tarptautinio skautavimo patirtis, galiu pasakyti, yra gana nemaža. Vos man prisijungus prie skautiško judėjimo ir tapus  jaunesniaja skaute, kartu su savo vienetu rašėme laiškus skautams Kenijoje. Vėliau, kai jau buvau skaute, mūsų vienetas užmezgė ryšius su Belgijos skautais. Maždaug po dviejų metų jie aplankė mus čia, Anglijoje! Taip pat, 2011 metais dalyvavau 22nd World Scout Jamboree Švedijoje, po kurios savaitę lankėmės Lietuvoje. Man čia labai patiko! Ačiū dar kartą jums už tą nuostabią savaitę.:)

                Vis tik, labiausiai mano atmintyje įstrigusi patirtis – bendravimas su Belijos skautais. Kai nuvykome aplankyti jų į Belgiją man buvo 14 metų ir tuometu kandidatavau į patyrusius skautus. Išsinuomavę autobusiuką kartu su trimis skautų vadovais ir gal dvylika kitų skautų nuvykome į jų kasmetinę vasaros stovyklą. Tai buvo fantastiška! Dienas leidome žaisdami komandinius žaidimus, tokius kaip vėliavos grobimas, kartu gaminome maistą, o vakarais dainavome dainas ir šokome iki ryto. Vieną dieną visi nuvykome į Briugę, kur kopėme į velniškai aukštą bokštą, iš kurio galėjome matyti visas apylinkes. Buvo be galo vėjuota! Belgų skautai buvo labai paslaugūs ir šiltai mus priėmė. Per šią savaitę mes visi puikiai susidraugavome, tad po kelių metų jie atvyko aplankyti mūsų! Didžiojoje Britanijoje stovyklavome vietinėje mūsų stovyklavietėje. Per visą parką nutiesėme lynus – visiems labai patiko jais leistis! Taip pat, keliavome į žygį kalnuotame Derbišyre. Buvo labai smagu, nes ir patys gyvename lygumose. Vakarais žaidėme ir dainavome ir Belgiškas, ir Angliškas dainas. Belgams dainuoti mūsų dainas sekėsi daug geriau nei mums jų.:)

                Visos šios fantastiškos patirtys mane išmokė, kad kalba netrukdo bendrauti. Skautai – tai ideali terpė, kurioje kiekvienas gali laisvai linksmintis ir susirasti naujų draugų, ir visai nesvarbu kokie kultūrų skirtumai jus skiria! Taigi, linkiu ir jums visiems susirasti draugų skautų užsienyje.

Gal ir mes dar kada susitiksime?:)

Erin Billington

 

O kokia tavo tarptautinio skautavimo patirtis?

sesė Gabija ir Komunikacijos skyriaus komanda