Kas Naujo?

Skautų naujienos

2016-09-12

Nuspalvinom Lietuvą!

Lietuvos skautijos organizuotas konkursas „Nuspalvink Lietuvą!“. Konkurso tikslas – skatinti gerųjų darbų tradiciją organizacijoje ir prisidėt prie visuomenės gerbūvio.

Kodėl nusprendėme prisijungti prie šio Lietuvos skautijos iššūkio – konkurso „Nuspalvink Lietuvą“? Norėjome suteikti džiaugsmo tiems, kuriems jo trūksta, praskaidrinti jų kasdienybę naujomis, ryškesnėmis spalvomis. Pabendrauti su žmonėmis, kuriems trūksta bendravimo, kurie jaučiasi vieniši. Padėti tiems, kurie patys negali pagražinti savo gyvenamosios vietos ar aplinkos bei prisidėti prie jų gerovės. Juk daryti gerus darbus yra gera! O šio konkurso tikslas yra labai kilnus – skatinti gerųjų darbų tradiciją organizacijoje ir prisidėti prie visuomenės gerbūvio. 

Liepos pabaigoje susitikome su senole, gyvenančia Kaune, kuria rūpinasi Maltos ordinas. Senolė gyvena name, statytame prieš aštuoniasdešimt kelerius metus, rodos, ji ten gyvena nuo 1945-ųjų metų. Susitikimo metu nusprendėme, kad jos namui reikia suteikti naujų spalvų. 

Rugpjūčio 20 dieną budžių bei gintarių įgulos susibūrė į rimtą darbą. Mūsų laimei oras buvo palankus ir šveitimo bei dažymo darbus galėjome pradėti. Taigi, kibome į darbus. Kol vieni broliai ir sesės išsimatavę kiek reikia dažų, važiavo juos pirkti, kiti nušveitė nuo namo sienų ir langų senus dažų likučius bei apkerpėjusią tvorą.

Poros valandų bėgyje namelis pradėjo įgyti naują spalvą, oras tik gerėjo.

Vakarėjant senolės namas džiugino ne tik mus bei pačią senolę, bet ir aplinkinius.

Namas tapo lyg saulytė!

„Pats tikriausias kelias į laimę yra nešti laimę kitiems žmonėms. Bandykite juo eiti ir palikite šį pasaulį truputį geresnį negu radote. Ir kada ateis Jūsų eilė artėti prie mirties, galėsite mirti laimingi, jausdami, kad neleidote laiko tuščiai, bet padarėte viską, ką galėjote.“

Robert Baden - Powell

 

kand. į gintares s.Raminta