Kas Naujo?

Skautų naujienos

2018-05-23

Ukmergės jūrų skautų projektas “Optimistai”

Naujas laivas Ukmergėjė, jūrų skautai džiūgauja

Norime pasidžiaugti dar vienu Ukmergės jūrų skautų įveiktu iššūkiu. Per 18 mėn. pastytos 8 naujos “Optimist” klasės mokomosios jachtutės, sukomplektuota jų transportavimo priekaba ir vadovo motorinė pripučiama valtis. Projektas pradėtas 2016m. Lapkričio 14d. ir baigtas 2018m. Gegužės 12d., kai visi 8 laivai su Ukmergės jūrų skautais, jų tėvais ir bendruomene nuleisti į Žirnajų ežerą pirmam buriavimui.

 

4 laivai buvo pastatyti 2016-2017m., o dar 4 - 2017-2018m. šaltuoju metų laiku. Septyni laivai pastatyti Jaunimo laisvalaikio centro patalpose, o vienas - Siesikų gimnazijoje. Prie laivų statybos pastoviai prisidėjo 80 Ukmergės jūrų skautų, taip pat atvykdavo svečių iš kitų miestų. Prie laivų statybos nuolat darbavosi ERASMUS+ Europos Savanorių Tarnybos (EST) savanoriai.

 

Tai ilgalaikis, brangus bei kompleksinis projektas. Dėkojame mūsų rėmėjams ir partneriams, be kurių pagalbos tai nebūtų įvykę: Pasaulio ir Europos skautų fondams, Taivano ambasados Taipei misijai, laivų statybą savo produkcija rėmusiai UAB “Likmerė”, jachtų burių siuvimą parėmusiam Gintaro Steponavičiaus paramos fondui. Projekto veiklos taip pat buvo finansuojamos iš Neformalaus vaikų švietimo programos ir asmeninių vadovo Jono Dragūno lėšų.

 

Neabejojame, kad po truputį judame link rimtesnio laivyno Ukmergėje gimimo ir unikalių galimybių jaunimui ir suaugusiems. Dabar Žirnajų ežere pradedame 2018m. buriavimo sezoną Ukmergės jaunimui, vėliau čia bus organizuojami mokymai ir stovyklos Lietuvos ir užsienio skautams, vaikams ir jaunimui. Ukmergėje statyti laivai keliaus į Tautinę šimtmečio stovyklą Rumšiškėse, o ateityje ir į kitas regatas Lietuvoje ir užsienyje. Planuojama, kad per metus šiuose laivuose mokysis buriuoti apie 300 vaikų, o į Ukmergės rajone vykstančias Skautų slėnio veiklas pritraukiama iki 2000 dalyvių iš Lietuvos ir užsienio.

 

Į Jūrų skautų programą Ukmergėje, nuo rugsėjo kviesime prisijungti naujus kandidatus (8-18 metų jaunimą, o ir jų tėvus). Ypač tuos, kurie nori būti aktyvūs, sveiki ir įgyti praktinių gyvenimo įgūdžių, gerai išmokti anglų ir kitas kalbas. Šiuo metu Ukmergės rajone turime 60 tikrųjų Lietuvos skautijos narių, jūrų skautų ir tiek pat kandidatuojančių tapti jūrų skautais bei ERASMUS+ EST užsienio savanorius iš Rumunijos, Olandijos, Čekijos, Ukrainos, Ispanijos ir Italijos. Dėka vykdomos Neformalaus vaikų švietimo programos mūsų savaitiniai užsiėmimai yra nemokami, o visa praktika gamtoje ir stovyklos - nariams nemažai remiama. Skautuose aktyviai dalyvaujantiems atsiveria platesnės galimybės didžiausiame tarptautiniame jaunimo judėjime: projektuose, mokymuose, stovyklose ir stažuotėse. Daugiau informacijos galite rasti internete: www.skautuslenis.lt

 

 

 

Ukmergės jūrų skautų ir Skautų slėnio vadovas Jonas Dragūnas