Kas Naujo?

Skautų naujienos

2018-10-06

Pamiršti savo kalbą ir atsiduoti jūrai

Apie keturias naujas grupių profesionales :)

... ir net neaišku, nuo ko pradėti, nes žinia, jog buvome atrinktos dalyvauti projekte "All Aboard - Sailing together for Sustainability" buvo staigi ir netikėta. Vaiva Juškevičiūtė (LS Laumės vyr. skaučių būrelis), Šarūnė Katinautė  (LS, Jūrų skautų konferencija, Vidgauto tuntas), Alma Kiselienė (LS, Jūrų skautų konferencija, Nemuno tunto Žiulio Verno laivas) ir Viktorija Armonaitienė (Jūrų skautijos Divytis Rusnės įgula) 2018 rugpjūčio 20-30 dienomis dalyvavo Erasmus + projekte, skirtame mokytis dirbti su grupėmis. Projektas vyko Portugalijojos sostinėje Lisabonoje ir... kažkur Atlanto vandenyne. Skamba kaip iššūkis- taip ir buvo :) Pasižiūrim plačiau!

Mokymus pradėjome anktyvą rytą tik atvykę į Almadą. Almada yra nedidelis miestas kitoje Tejo upės pusėje nuo Lisabonos. Gyvenome įstabioje vietoje ant upės kranto ir galėjome stebėti ne tik nuostabius saulėlydžius bet ir patį miestą. Viskas- kaip ant delno!

 

Tai buvo ne tik teoriniai bet ir rimti praktiniai mokymai apie grupes, komunikaciją grupėse, dinamiką, kaučingą ir kitos labai svarbios temos.

            

 

Po keturių mokymų dienų persikėlėme į šiek tiek sudėtingesnes sąlygas- į laivą pavadinimu Caravela Vera Cruz. Taip- tai laivo, kuris kažkada atrado Braziliją (ir būtent šio laivo vardu Brazilija pradžioje ir buvo pavadinta- Vera Cruz) šiuolaikiška kopija.

             

 

Tai, ką išmokome ant kranto, pakankamai ekstremaliomis sąlygomis galėjome išbandyti laive.

 

Žinote, po šio projekto turite bent 4 grupių profesionales :) Pasikvieskite mus pravesti užsiėmimą!

 

Sesės Vaiva, Alma, Šarūnė ir Viktorija