Kas Naujo?

Skautų naujienos

2018-11-05

Ukrainos skautai dalyvavo šimtmečio tautinėje stovykloje "Laužų karta"

Tautinėje stovykloje dalyvavo Ukrainos skautai

Liepos 14-22 d. vykusioje šimtmečio tautinėje skautų stovykloje „Laužų karta“ tarp kelių dešimčių užsienio delegacijų vėliavų puikavosi ir mėlynai geltona Ukrainos vėliava. Su ukrainiečių skautais bendradarbiaujama ne vienerius metus. Po 2017 m. vasaros nuotykių Ukrainoje, kurioje dalyvavo būrys Šiaulių krašto skautų užsimezgusių tarpusavio ryšių ir projekto dėka, turėjome galimybę priimti būrį Ukrainos skautų PLAST narių savo šimtmečio stovykloje Rumšiškėse. Visiems jiems tai buvo pirmoji pažintis ne tik su lietuvių skautų stovykla, bet ir su Lietuva. Net 14 brolių ir sesių atvyko iš Ukrainos pas mus!

Stovyklos metu lietuvių ir ukrainiečių skautai išbandė įvairias aktyvias programos veiklas tiek ant žemės, tiek ant vandens, tiek ant žirgų. Nuo stovyklos atidarymo iki uždarymo, nuo „labas“ iki „sudie“, nuo savęs pažinimo iki aplinkos – jaunimas ugdė pilietiškumo suvokimą per vykdomas veiklas. Keletą tokių – bendros kasdieninės/kasvakarinės rikiuotės su šūkiais, dainomis, originaliais prisistatymais. Vakaro laužai ir programa prie jų su savos kultūros, tradicijų pateikimu, žaidimais, šokiais. Dienos metu jaunimas turėjo galimybę išbandyti save ar komandą per darbą grupelėse, žygius, rankdarbius, atradimus/išradimus, skautiškas trasas, didžiulio dėmesio sulaukusio „Bado žaidynės“. Visos šios ir panašios aktyvios veiklos skalaujamos vandens, džiovinamos saulės ir dainų mus suartino, atskleidė mūsų panašumus nepaisant skirtingų kalbų ir kultūrų. Ateityje tikimės sklandaus bendravimo ir dabar jau mūsų eilė į Ukrainą!

 

Projektas „Laužų karta“ buvo vykdomas pagal dalinį Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansavimą.

 

Ministerija ir departamentas neatsako už turinyje pateiktos informacijos panaudojimą.

Už turinį yra atsakinga Lietuvos skautija.


 

http://www.skautai.lt/publichttps://mano.skautai.lt/uploads/imported/tinymce/JRD-logo.gifC:\Users\Ieva\Downloads\SADM logo gif.gif