Kas Naujo?

Skautų naujienos

Nuotrauka: Jurgis Sargelis

2019-06-06

Vadove, kaip jautiesi?

MOVIS koordinatorė sesė Jorė pristato ,,Vadovų metų" primąjį numerį.

Mieli Lietuvos skautijos vadovai,

 

Suvažiavime tvirtindami naująją organizacijos strategiją, vienu iš jos prioritetu iškėlėte vadovų palaikymo sistemos (MOVIS) diegimą. Tik jūs geriausiai žinote, kokios pagalbos reikia jums asmeniškai ir jūsų vienetams ir, tikiuosi, kad aktyviai įsitrauksite dalindamiesi savo įžvalgomis, patirtimi ir idėjomis.

 

MOVIS nereiškia, kad kokia nors stebuklinga valdžia ateis ir išspręs visas problemas. Kaip ir anksčiau, viską reikės nuveikti patiems, tačiau per šiuos tris metus galime išmokti, kaip geriau dirbti kartu, kaip mokytis vieniems iš kitų ir su kitais, kaip dalintis darbais ir atsakomybėmis. Tam reikia, kad kiekvienas turėtume savo pareigoms atlikti reikalingus įgūdžius, mėgtume ir mokėtume mokytis, o Lietuvos skautijoje atsirastų nauji formatai, skirti padėti kiekvienam vadovui tobulėti.

 

Vadovo metų projekto tikslas - palaipsniui pristatyti svarbiausius vadovų palaikymo sistemos elementus ir jų taikymą jūsų kasdieniniuose skautiškuose (ir ne tik) gyvenimuose.

 

Vasarą pradedame nuo trumpo atokvėpio įvertinant prabėgusius metus. Ko išmokote per 101-ąjį skautavimo sezoną? Kuo džiaugiatės, o kas galėjo būti geriau? Ties kuo dar reikėtų padirbėti vasarą? Ir, kuo reikėtų spėti pasirūpinti prieš rudenį?

 

Refleksija, tiek asmeninė, tiek vykstanti grupėje yra būtina mokymosi dalis. Kaip kitaip žinoti, ar pasisekė ir kodėl? Stovyklų metu vakare susėdę prie laužo natūraliai pradedame dalintis dienos įspūdžiais, kartais pasidžiaugdami gražiais momentais, o kartais pasiguosdami mažomis nesėkmėmis. Kviečiame šią vasarą skirti šiek tiek daugiau laiko įsiklausymui ir vienas kito palaikymui. Savaitę stovyklauti skiriant visas savo jėgas vaikams, programai ir miško buičiai nėra lengva, todėl tik labai besirūpindami vieni kitais galime užtikrinti, kad stovykloje bus gera ir linksma ne tik vaikams, bet ir vadovams.

Jorė,

MOVIS koordinatorė