Kas Naujo?

Skautų naujienos

2019-11-18

Tikrojo mazgo riterio konkursas | Laikas nominacijoms

Sese, broli! Tikrojo mazgo riterio konkursas sugrįžta!

Tikrasis mazgas – vienas paprasčiausių, bet pačių stipriausių mazgų, naudojamų virvėms surišti. Dėl savo tvirtumo ir paprastumo tikrasis mazgas tapo ne tik svarbiausiu skautiškų mazgų, bet ir savotišku simboliu, reiškiančiu skautų vienybę ir stiprybę vykdant savo pareigas, dėl to tikrąjį mazgą galime pamatyti pasaulinėje skautų emblemoje. ⚜

Jau keletą metų Lietuvos skautijoje Tikrojo mazgo ženklais yra apdovanojami vadovai ypatingai pasižymėję per metus ir savo vienetų narių rekomenduojami, kaip PATYS PAČIAUSI tų metų skautų vadovai. Šiuos žmones galima palyginti su Tikrojo Mazgo Riteriais, o mazgo ženklelis parodo, kad šie sesės ir broliai yra šaunūs skautai ir įkvepiantys pavyzdžiai kitiems. 🤩

Taigi, kaip ir kasmet skelbiame jau tradicija tapusius rinkimus, kurių metu kviečiame išrinkti 2019 m. pačius pačiausius Lietuvos skautijos vadovus.

Ar Tavo vadovas galėtų būti:

  1. Metų mama/tėtis – pats rūpestingiausias.
  2. Metų virėjas – gardžiausiai pamaitindavęs alkaniausius.
  3. Metų atradimas – geriausias naujas, o gal seniai matytas vadovas.
  4. Metų savanoris – tas, kuris būdavo visuomet šalia ir padėdavo bet kokioje situacijoje.
  5. Metų „miško žvėris“ – tas, kuris pažįsta visus miško takelius, o miškas jam lyg namai.
  6. Metų „asmenukė“/fotografas – tas, kuris niekuomet nepraleidžia progos nufotografuoti veiklų ir nevengia nuotraukoje atsidurti pats (-i).

Mano vadovas pats šauniausias! Kaip jį nominuoti 📜?

  • Sugalvoti, kuriai nominacijai Tavo vadovas labiausiai tinka. Jeigu jis labai šaunus, gali nominuoti jį net kelioms. Juk būna ir taip.
  • Trumpai parašyti, kodėl Tavo vadovas yra šauniausias būtent toje srityje (jei nominuoji jį kelioms, parašyti reikėtų atskirai).
  • Susirasti Tau labiausiai patinkančią vadovo nuotrauką.
  • Argumentuoti, kodėl būtent Tavo vadovas vertas laimėti čia 👉 https://forms.gle/BA98tJgxxNc3SHkeA, jo nuotrauką nusiųsti į suaugusieji@skautai.lt.

2019-12-17 skautatinklyje prasidės atviras balsavimas! Kiekvienas skautas galės balsuoti už pasirinktą vadovą. Balsavimas tęsis iki 2020-01-06, o konkurso „Gražių dainelių daug girdėjau“ metu (2020-01-18) vadovai bus apdovanoti specialiais Tikrojo Mazgo Ženklais.

 

Žmogiškųjų išteklių skyrius 😉