Kas Naujo?

Skautų naujienos

2020-04-30

GERA DARYTI GERA - Nuspalvink Lietuvą auga!

Nuspalvink Lietuvą 2020 - junkis!

“...Ir kasdien padaryti po gerąjį darbelį.” pasižada vilkai duodami jaunesniojo skauto įžodį. Gerieji darbai mus lydi visą skautišką gyvenimą, todėl Pirmija kviečia švęsti Lietuvos skautijos 25-metį prisijungiant prie didžiausio vasaros gerojo darbelio.

Jau penktus metus iš eilės Lietuvos skautija vykdo akciją “Nuspalvink Lietuvą!”, kurios metu skautai gražina sunkiai gyvenančių žmonių namus ir spalvina gyvenimus. Šiemet minėdami penktąjį projekto gimtadienį akciją auginame ir suteikiame progą dalyvauti ne tik vyresniųjų skautų vienetams.

Šiais metais projektas vyks trimis etapais:

  • Regioniniame etape namus spalvinsite savo savivaldybėje savarankiškai jums patogiu metu.  Dalyvauti gali Lietuvos skautijos vyresniųjų skautų būrelių / draugovių / įgulų nariai, sumokėję LS nario mokestį už 2020 m.
  • Nacionaliniame etape skautai iš visos Lietuvos susitiks vienai dienai spalvinti namo pietryčių Lietuvoje. Šiame etape gali dalyvauti visi Lietuvos skautijos nariai, sumokėję LS nario mokestį už 2020 m. ir kuriems renginio dieną yra suėję 18 metų. Dalyvių skaičius ribotas. Vyks liepos 11 d. 
  • Tarptautiniame etape Lietuvos skautijos delegacija kartu su užsienio partneriais dalyvauja savaitės laiko trukmės projekte, kuriame spalvins namus ir gilinsis į pilietiškumo svarbą. Projekte gali dalyvauti visi Lietuvos skautijos nariai, sumokėję LS nario mokestį už 2020 m. ir kuriems renginio dieną yra suėję 18 metų. Lietuvos delegaciją sudaro 6 asmenys. Vyks rugpjūčio 13-21 d.

Kaip registruotis?

Į regioninį etapą vienetai registruojasi el. paštu skautai.renginiai@gmail.com nurodant atsakingo žmogaus kontaktus (vardą, pavardę, el. paštą, tel. numerį, projekte dalyvaujančių vienetų pavadinimus). Registracija vyksta iki gegužės 10 d.

Į nacionalinį ir tarptautinį lygmenis dalyviai registruojasi asmeniškai anketoje bit.ly/NuspalvinkLietuva iki birželio 1 d.

Kilus klausimams rašykite skautai.renginiai@gmail.com

Mūsų partneriai: Erasmus+, Tikkurila, ProColore, Vivacolor, Active Citizens

      

Nuspalvink Lietuvą 2020 by Lietuvos skautija on Scribd