Kas Naujo?

Skautų naujienos

Nuotrauka: Šarūnė Katinaitė

2020-09-22

O ką veikia LS taryba?

Kokia jums buvo ši jau prabėgusi vasara? Gal jautėte stovyklų ir bendrų veiklų trūkumą? Pasiilgote skautiškų draugų? O gal atvirkščiai – labai daug veikėte savo skiltyse?

LS taryba

Kai dauguma veiklų bei stovyklų sustojo ar buvo nukeltos ateičiai, Lietuvos skautijos tarybai šis laikotarpis buvo darbingas: turėjome 2 posėdžius, kuomet kartu susirinkę sprendėm reikalingus organizacijai ir įdomius klausimus.

Tik įsibėgėjus vasarai naujos sudėties Taryba susirinko tam, kad pasiskirstytų darbus ir atsakomybes kaip dirbs ateinančioje kadencijoje. Įvyko privalomos susipažinimo procedūros, kiekvieno nario stipriųjų pusių paieškos; buvo aptartos kiekvieno galimybės skirti laiko organizacijos darbams ir jį dominančios sritys. Kažkuris norėjo prie finansų valdymo prisidėti, kitam komunikacija – įdomiausia – taip, po truputį ir susidėliojome darbus ateičiai.

Dar praėjusį rudenį buvo kalbėta, kaip būtų gerai jei kiekvienas Pirmijos narys turėtų po konsultantą Taryboje, kuris esant reikalui pagelbėtų ar petį atsiremti pasiūlytų. Šių pažadų nepamiršome, todėl nemenkas iššūkis buvo rasti skyrių kiekvienam, prie kurio veiklos prisidėti būtų įdomu ar jaustumeis galintis būti reikiamu ramsčiu.

Svarią Tarybos darbo dalį užima einamieji klausimai, ataskaitų apie nuveiktus darbus pristatymas – tam ir skyrėme likusį posėdžio laiką.

Prabėgo mėnuo kitas ir Taryba vėl susibėgo sąskrydyje, kuris vyko kaip įprasta rugpjūčio pabaigoje. Kol vadovai bendravo išsiilgę vienas kito po vasaros, mes ir vėl posėdžiavome. Susitikimas prasidėjo nuo pasidalinimo apie nuveiktus darbus, sesės Elenos Sinkevičiūtės pristatymu su kokiais iššūkiais šiuo laikotarpiu susiduria skautiškos organizacijos kitose šalyse. Kaip žinia sesė Elena yra išrinkta į Europos skautų komitetą, todėl jos žinios iš pirmų lūpų visuomet įdomiausios.

Tikiu, kad kiekvienas su nekantrumu jau laukiate būsimos jubiliejinės stovyklos, kuri vyks 2023 metais, todėl naujienos iš būsimos jubiliejinės stovyklos štabo yra itin geidžiamos. Taryba susitiko su būsimos stovyklos viršininku: klausėsi jo pristatymo apie jau nuveiktus darbus ir savo ruožtu pati pateikė daug klausimų. Sužinojome, kad stovyklos labui jau yra nuveikta nemažai, tačiau dar daugiau darbų laukia ateity.

Kitas Tarybos susitikimas vyks spalio 24-27 d. Tai bus ilgesnis, savaitgalio trukmės išplėstinis Pirmijos ir Tarybos posėdis, po kurio ir vėl pasidalinsime naujienomis. Jei turite klausimų ar pasiūlymų Tarybos veiklai – rašykite Tarybos pirmininkei sesei Rūtai Pupelei el.paštu, adresu taryba@skautai.lt