Kas Naujo?

Skautų naujienos

2020-12-03

Tarybos nuveikti darbai ir tolimesni planai

Veikla Lietuvos skautijos taryboje ypatinga tuo, kad per vieną posėdį sprendžiama daugybė skirtingo pobūdžio klausimų, todėl dalinamės tuo kas svarstyta ir nuspręsta paskutinio susitikimo metu!

Tik įsibėgėjus rudeniui pusiau nuotoliniu būdu įvyko Lietuvos Skautijos išplėstinis Pirmijos ir Tarybos posėdis, kuriame dalyvavo LS Tarybos, Pirmijos bei Kontrolės komisijos nariai. Esant neeilinei situacijai ir sprendimai buvo padaryti neeiliniai: dalis dalyvių posėdyje dalyvavo nuotoliniu būdu iš namų, kiti susirinko į Bučkonių konferencijų centrą – visa tai, kad kartu rasti atsakymus į sprendimo reikalaujančius klausimus.

Veikla Lietuvos skautijos taryboje ypatinga tuo, kad per vieną posėdį sprendžiama daugybė skirtingo pobūdžio klausimų, todėl dalinamės tuo kas svarstyta ir nuspręsta paskutinio susitikimo metu:

- Kontrolės Komisija pristatė nuveiktus darbus peržiūrint LS struktūrinius nuostatus ir kitus dokumentus;

- patvirtinta naujoji komunikacijos skyriaus koordinatorė Vaida Vaitkevičiūtė;

- svarstytas galimas etikos nuostatų atnaujinimas;

- pristatytas ir svarstytas uniformų nuostatų projektas;

- sudaryta darbo grupė supažindino kokie darbai padaryti dėl žieminės uniformos, pristatė jos pavyzdžius;

- iškeltas ir svarstytas klausimas dėl LS ir VSC (Vilniaus skautų centro) bendradarbiavimo sutarties pakeitimų;

- pristatyti nuveikti darbai, tam kad Baltic Jamboree 2020 įvyktų kuo sklandžiau;

- aptartas pasiruošimas artėjančiam Lietuvos skautijos suvažiavimui;

- kiti einamieji klausimai.

Tikime, kad kiekvienas su nekantrumu jau laukiate būsimos jubiliejinės stovyklos, kuri vyks 2023 metais, todėl naujienos iš būsimos jubiliejinės stovyklos štabo yra itin svarbios ir aktualios. Dar vasarą Taryba susitiko su būsimos stovyklos viršininku: klausėsi jo pristatymo apie jau nuveiktus darbus ir savo ruožtu pati pateikė jiems rūpimus klausimus, kurie svarbūs sukurti dar vieną įsimintiną stovyklą. Paskutinio posėdžio metu taip pat nemažai laiko skyrėme jubiliejinės stovyklos darbų aptarimui ir sužinojome, kad stovyklos darbų jau yra nuveikta nemažai, tačiau dar daugiau jų laukia ateity.

Spręstinų klausimų buvo daug, diskusijų dar daugiau, todėl ačiū visiems posėdžio dalyviams už produktyvų darbą. Kitas  Tarybos susitikimas vyks sausio 30 d., Kaune. Jei turite klausimų ar pasiūlymų Tarybos veiklai – rašykite Lietuvos skautijos tarybos pirmininkei sesei Rūtai Pupelei el.paštu, adresu taryba@skautai.lt