Kas Naujo?

Skautų naujienos

2020-12-03

Tikrojo mazgo riterio konkursas sugrįžta!

Kaip ir kasmet skelbiame jau tradicija tapusius rinkimus, kurių metu kviečiame išrinkti 2020 m. pačius pačiausius Lietuvos skautijos vadovus.

Sese, broli! Tikrojo mazgo riterio konkursas sugrįžta!

Tikrasis mazgas – vienas paprasčiausių, bet pačių stipriausių mazgų, naudojamų virvėms surišti. Dėl savo tvirtumo ir paprastumo tikrasis mazgas tapo ne tik svarbiausiu skautiškų mazgų, bet ir savotišku simboliu, reiškiančiu skautų vienybę ir stiprybę vykdant savo pareigas, dėl to tikrąjį mazgą galime pamatyti pasaulinėje skautų emblemoje.

Jau keletą metų Lietuvos skautijoje Tikrojo mazgo ženklais yra apdovanojami vadovai ypatingai pasižymėję per metus ir savo vienetų narių rekomenduojami, kaip PATYS PAČIAUSI tų metų skautų vadovai. Šiuos žmones galima palyginti su Tikrojo Mazgo Riteriais, o mazgo ženklelis parodo, kad šie sesės ir broliai yra šaunūs skautai ir įkvepiantys pavyzdžiai kitiems.

Taigi, kaip ir kasmet skelbiame jau tradicija tapusius rinkimus, kurių metu kviečiame išrinkti 2020 m. pačius pačiausius Lietuvos skautijos vadovus.

Ar Tavo vadovas galėtų būti:

  1. Metų inovatyviausias – puikiai susitvarkęs su pandemijos iššūkiais vadovas ir vedęs pačias geriausias nuotolines sueigas.
  2. Metų herojus – vadovas, padedantis mažiems ir dideliems skautams paversti jų idėjas realybe.
  3. Metų pozityvas – visuomet besišypsantis, pralinksminantis, net ir sunkiausiomis akimirkomis atrandantis dalelę gėrio vadovas.
  4. Metų gražiausia veido kaukė – vadovas, nešiojantis/turintis įdomiausią kaukę.
  5. Speciali nominacija – metų stovyklos viršininkas. Tai brolis/sesė sugebėję susidoroti su visais sunkumais ir suorganizavę įdomiausias vasaros stovyklas.

Mano vadovas pats šauniausias! Kaip jį nominuoti?

*Sugalvoti, kuriai nominacijai Tavo vadovas labiausiai tinka. Jeigu jis labai šaunus, gali nominuoti jį net kelioms. Juk būna ir taip.

*Trumpai parašyti, kodėl Tavo vadovas yra šauniausias būtent toje srityje (jei nominuoji jį kelioms, parašyti reiktų atskirai).

*Susirasti vadovo nuotrauką.

*Argumentus, kodėl būtent Tavo vadovas vertas laimėti, jo nuotrauką, vardą, pavardę bei skautišką vienetą ir pareigas jame, siųsti el.paštu suaugusieji@skautai.lt iki 2021-01-17.

2021-01-18 skautatinklyje prasidės atviras balsavimas! Kiekvienas skautas galės balsuoti už pasirinktą vadovą. Balsavimas tęsis iki 2021-01-31, o vasario pradžioje sužinosime kas tapo šių metų Tikrojo mazgo riteriais!

Žmogiškųjų išteklių skyrius